Kultura

ulaz slobodan

Koncert polaznika Ljetne glazbene škole u Kneževoj palači

Koncert polaznika Ljetne glazbene škole u Kneževoj palači

Već tradicionalno, četvrtu godinu za redom, Osnovna glazbena škola sv. Benedikta i Benediktinke sv. Marije organiziraju Ljetnu školu glazbe - seminar namijenjen mladim, vrijednim i nadarenim interpretima iz Zadra, Hrvatske i inozemstva.

Ljetna škola odvija se u dva ciklusa: seminar violine, u izvođenju renomiranog stručnjaka, profesora Marca Grazianija i seminar glasovira pod vodstvom dugogodišnjeg suradnika Škole, profesora savjetnika Nenada Kačara.

Nedavno smo svjedočili virtuozitetu i nadahnutim izvedbama polaznika violinskog seminara, a kako se drugi, glasovirski ciklus bliži kraju, i njegov će završetak zaokružiti javni nastup polaznika glasovirskog seminara.

Ovogodišnji odaziv na glasovirski seminar premašio je očekivanja: od četrnaestero polaznika dobi osnovne i srednje škole, četvero su učenici Osnovne glazbene škole sv. Benedikta, jedna je učenica GŠ Blagoje Bersa, a ostali su iz Zagreba i okolice, dok jedna sudionica, koja dolazni redovito svake godine, dolazi iz Oregona u SAD-u.

Interpretativna postignuća svi će predstaviti zadarskoj javnosti na Svečanom koncertu polaznika, u srijedu, 12. srpnja u 21 sat, u Koncertnoj dvorani braće Bersa u novoobnovljenoj Kneževoj palači.

Besplatne ulaznice za koncert mogu se podići na info-pultu Kneževe palače u vremenu od 11-13 i 19-21 sat.


Reci što misliš!