Kultura

životna priča napokon pretočena u roman

Josipa Pavičić Berardini u Biogradu započela promotivnu turneju s knjigom "Šest milimetara"

Josipa Pavičić Berardini u Biogradu započela promotivnu turneju s knjigom

Josipa Pavičić Berardini ove je subote u Bure centru u Biogradu započela turneju sa svojom knjigom "Šest milimetara". Prošlo je tek nešto više od mjesec dana od objave knjige a pohvale i podrška stižu sa svih strana Hrvatske

Biograd je odabran za prvi grad turneje upravo zbog toga što je autorica u njemu završila svoj rukopis za knjigu. Promocija je okupila stare i mlade, a u publici je bilo žena koje su vadile papirnate maramice brišući navalu suza kad su glumice zadarskog HNK-a, Žana Bumber i Helena Kalinić, čitale ulomke iz knjige.

Sandra Pocrnić Mlakar, urednica knjige i vlasnica izdavačke kuće Beletra, ispričala je kako joj je bilo ugodno surađivati s Josipom te da je sretna što knjiga osvaja Hrvatsku. Prošlo je tek nešto više od mjesec dana od objave knjige a pohvale i podrška stižu sa svih strana Hrvatske, istaknula je.

Josipa Pavičić Berardini Josipa Pavičić Berardini u Biogradu započela promotivnu turneju s knjigom "Šest milimetara"

Program je vodila sjajna Marijana Perinić koja je dala pet razloga zašto morate kupiti Josipinu knjigu: dio prihoda od prodaje ide za kupnju aparata za intraoperativno zračenje; knjiga odiše pobjedom, nimalo patetikom; Josipa odlično piše; nakon čitanja ćete na svoj život gledati sasvim drugačije i nećete ga trošiti na nebitno; bit ćete zahvalnija, pozitivnija, u svakom slučaju bolja osoba, prema sebi i prema drugima.

Dr. Vesna Ramljak također je podržala promociju knjige ali i Josipu kao ambasadoricu udruge Europa Donna Hrvatske.

Naime, Josipa Pavičić Berardini odvajat će na promocijama 30 posto od prihoda prodaje knjige za kupnju aparata za intraoperativno zračenje za koji je prije više od tri godine udruga Europa Donna Hrvatska počela prikupljati sredstva.

Njezin je cilj promocijama po hrvatskim gradovima osvijestiti žene koliko je važan samopregled i redovna kontrola dojki. Doći na vrijeme često znači spasiti glavu, poručuje Josipa.

Spisateljicu su na promociji podržali Ivana Husar Mlinac i Gibonni kojeg je posebno dirnula Josipina posveta.

"Gibonnijeva podrška mi je donijela radost. Volim njegove pjesme, tekstove koji odišu mudrim životnim porukama, volim energiju tog toplog čovjeka, umjetnika uz kojeg sam rasla i rastem na svom unutarnjem putu.

Njegova 'Tempera' svaki put iz mene izvuče reakciju, ili se naježim ili zasuzim. Pjesma 'Oprosti' ima divnu poruku, a upravo o tome priča i moja knjiga. Oprostite i sebi i drugima i volite sebe bez obzira na sve, jer tek ste tada spremni voljeti i druge", rekla je autorica knjige "Šest milimetara".

Najmlađi sudionik promocije bio je Josipin šestogodišnji sin Rocco. Slušao je mamu i njezine prijateljice te na kraju prokomentirao: "Mama, ovdje ima puno simpatičnih žena."


Reci što misliš!