Kultura

snimateljska nagrada

Dodjela nagrade Nikola Tanhofer

Dodjela nagrade Nikola Tanhofer

Ovogodišnji dobitnici prestižne snimateljske nagrade Nikola Tanhofer za 2016. godinu su Jana Plećaš, Vjeran Hrpka i Igor Martinović.

Dobitnicima je nagrada uručena u pulskoj Areni, u sklopu 64. Pulskog filmskog festivala.

Započeo je Pula PROfessional i to s predavanjem ”Popularne teme i motivi u europskim studentskim filmovima” Berta Beyensa, predsjednik GEECT-a, Europske grupacije filmskih i TV škola, regionalne asocijacije CILECTa (Svjetske organizacije filmskih i televizijskih škola) iz Belgije, a nastavio s okruglim stolom u organizaciji HRT-a na temu "Televizija kao medij umjetnika: Predstavljanje projekta Nove kolekcije". 

Ovaj specijalizirani program za filmske profesionalce i one koji će to tek poslati obilovat će panel diskusijama, predavanjima, promocijama knjiga i novih audio-vizualnih ostvarenja. Ove je godine tema programa Promocija i distribucija hrvatskog i europskog filma, a izbornik ovogodišnjeg programa je Mario Gigović.

Na Festivalskom otoku održane su dvije konferencije za medije, za filmove Fuck Off I Love You redatelja Anđelka Jurkasa te Zbog tebe u režiji Anđelka Jurkasa, Andreja Korovljeva i Tomislava M. Klarića. Film Fuck Off I Love You večeras se premijerno prikazuje u pulskoj Areni. 

U privitku možete pronaći objave za medije te popratne fotografije. Autor fotografija je Manuel Angelini. 

Ostale fotografije sa svih događanja u sklopu 64. Pulskog filmskog festivala nalaze se na službenim stranicama i mogu se koristiti uz objavu izvora i autora fotografija.


Reci što misliš!