Kultura

kula stojana jankovića

Desnica na Danima Kule 2017.

Desnica na Danima Kule 2017.

Po drugi put na „Danima Kule", u Kuli Stojana Jankovića biti će izvedena monodrama Jurja Arasa „Desnica: Igre proljeća i smrti“, po romanu „Proljeća Ivana Galeba" Vladana Desnice, a u produkciji Teatra VeRRdi.

Prošle godine je ovoj predstavi u Kuli prisustvovalo preko stotinjak gledatelja koji su po prvi put imali priliku uživati u slušanju Desničinih poetičnih misli u autentičnom ambijentu koji mu je bio cjeloživotnom inspiracijom. Predstava će se održati 23. 7. u 21h u Islamu Grčkom, a u sklopu obljetnice 50 godina smrti Vladana Desnice kao dio regionalne turneje nakon koje slijede Ljubljana, Beograd i Zagreb. Predstava je uz repertoarna igranja u Zadru do sada gostovala u Splitu, Omišu, Virovitici, Zagrebu, Karlovcu, Tuzli i Bitoli.

„Dani Kule“ ove godine biti će i prilika za prezentaciju manje poznatih umjetničkih aspekata povezanih s Vladanom Desnicom, kao što je njegovo glazbeno stvaralaštvo i njegovi glazbeni ukusi. 

Osim toga biti će izvedene Ljestve Jakovljeve u izvedbi Sare Stanić, Romana Nikolića i Dade Ćosića.

Kako je Vladan bio inspiracijom mnogim slikarima njegovi su portreti osnovna tema novog izložbenog postava naslovljenog „Vladan Desnica – Piščev studio”.

Na sve programe Dana Kule ulaz je besplatan!
 


Reci što misliš!