Kultura

najavljujemo

"Reminiscencije" Siniše Klarice u galeriji ZadArt

U četvrtak, 20. srpnja, u 21 sati u galeriji ZadArt, u Kovačkoj 3, otvorit će se izložba "Reminiscencije" Siniše Klarice kojom nastavlja svoje djelovanje u području digitalnih manipulacija.

Siniša Klarica rođen je 27.3.1964. u Zadru gdje je završio osnovnu i srednju školu. Studirao je povijest i arheologiju na zadarskom Filozofskom fakultetu. Radi kao novinar u Zadarskom listu. Član je Likovne udruge ZadArt. Nakon „Kompilacija“ i „Grafika“, „Reminiscencije“ je njegova četvrta samostalna izložba kojom nastavlja svoje djelovanje u području digitalnih manipulacija.

Modernim, ali i linearnim pogledom na nesavršenstva koja ga okružuju, ne predaje se samo jednom likovnom žanru. Ili barem njegovoj aluziji. Zato su njegove „Reminiscencije“ tim snažnije jer u već poznatim motivima on nalazi nove kompozicije, kolorističke i grafičke metamorfoze koje su zapravo njegova umjetnička esencija.

Njegov izlet u likovno, odmak je od onog literalnog što svaki dan donosi i odnosi u svom novinarskom poslu. No to nije bijeg od svakodnevice, nego potraga za onim najskrivenijim dijelovima koji se prepliću u brzacima ka novim morima.


Reci što misliš!