Kultura

poezija s okusom soli

U Kukljici promocija zbirke poezije "Bit će ti žao" Anđelke Korčulanić

U Kukljici promocija zbirke poezije

U MMC-u Kukljica u utorak 1. kolovoza održat će se promocija zbirke poezije "Bit će ti žao," pjesnikinje Anđelke Korčulanić iz Splita. Ovo je njezina četvrta knjiga "Zlatousta pletilja mreže od stihova „vrelim nas riječima vabi“ na čitanje „svilenih stihova“.

Poetska zbirka "Bit će ti žao" sadržava 72 pjesme koje su podijeljene u sedam tematskih cjelina. 

Recenziju je napisala Vesna Jukić-Oštrek, prof. knjižničarka zaposlena u Gradskoj knjižnici „Marko Marulić“, Odjel Brodarica Split. Vrsni je poznavalac književnosti, začetnica i voditeljica programa TRSTIH u kojem jednom mjesečno na dobro posjećenim događanjima sveobuhvatno predstavlja književnike iz Hrvatske i okruženja.

Anđelka Korčulanić slovi kao jedna od ponajboljih hrvatskih pjesnikinja o moru.

Član je Društva hrvatskih književnika, Hrvatskog književnog društva, Rijeka,  i ULKU „Vlaho Bukovac“, Split. Počasni je član Društva nezavisnih književnika Bugarske.Piše poeziju, kratke priče i pjesme za djecu.

Izdala je četiri zbirke pjesama „Stih u boji mora“, Naklada Bošković, Split, (2012.) „Stope u pijesku vremena“ (2014.), „Na vihoru ljubavi“, (2015.) i „Bit će ti žao“, (2017.), u izdanju Hrvatskog književnog društva, Rijeka.

Zastupljena je u više do 80 zajedničkih zbirki pjesama u Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini,  Crnoj Gori, Srbiji i Makedoniji.

Pjesme su joj predvođene na slovenski, makedonski, bugarski i rumunjski jezik.

Uvrštena je u antologiju  „More mora“, Studio moderna i Naklada Đuretić, Zagreb (2014.) među najznačajnije hrvatske pjesnike koji su pisali o moru od 16. stoljeća do danas i bugarsku antologiju „Balkanski glasovi“ (2016.)

Učesnica je mnogih poetskih događanja i festivala i dobitnica više nagrada i pohvala.

Moderator i voditelj promocije je Vesna Benić a glazbeni gost večeri Tea Vidaić, zadarska kantautorica. Pokrovitelj TZ Kukljica.


Reci što misliš!