Kultura

king ubu retold na zadru snova!

"Velike bijele maske" prošetat će Poluotokom

Nemojte se iznenaditi ako danas oko 19 sati na Poluotoku zateknete povorku velikih bijelih maski. Riječ je o još jednom performansu u sklopu festivala "Zadar snova".

Povorka će se kretati s različitih lokacija - Pozdrava suncu preko rive i Foše sve do Pet bunara, s jednim ciljem - antički Forum. A tamo ćemo moći doživjeti novu priču, ''King Ubu retold'' - ova kazališna produkcija odvijat će se bez profesionalnih izvođača.

Ekipa glumaca amatera Zadar Civil namjerava javnim pozivom okupiti zainteresirane građane bez posebnog iskustva na pozornici.

Cilj ovakvog castinga je napraviti integraciju građanskog i aktivističkog rezoniranja dok motiv pronalazi u javnom izražavanju s umjetničkom energijom te magijom simboličkih medija umjetničke poruke kroz kreaciju kazališne predstave.

Afirmacija aktivističkog u umjetničkom izražavanju dobit će podršku civilnog sektora, mobilizirajući i publiku širu od kulturne dok će sama stilizacija i umjetnička komprimiranost doprinjeti većoj i efektnijoj prijemčivosti društvenih poruka.

Format i dizajn produkcije zamišljeni su kroz slike i zvukove čime će se kompenzirati ili prikriti izvedbeni nedostaci kod građana-izvođača dok će efekt umjetničke poruke biti pojačan vizualnim i tehničkim sredstvima te glazbom.

Predstava će se prikazati na Forumu u 19.30 sati, u obliku instalativne šetnje kroz Poluotok. Sadržaj je baziran na dramskom djelu Kralj Ubu.


Reci što misliš!