Kultura

nedjelja, 13. kolovoza u 21 sat

Nera Gojanović, Vlado Garić i Gordana Pavić u atriju palače Cedulin

Nera Gojanović, Vlado Garić i Gordana Pavić u atriju palače Cedulin
Bojan Bogdanić

Nera Gojanović (sopran), Vlado Garić (tenor), Gordana Pavić (glasovir) održat će večeras koncert u atriju palače Cedulins početkom u 21 sat.

Nera Gojanović,  rođena 1979. godine u Šibeniku gdje završava osnovno i srednje obrazovanje.

Muzičku akademiju upisuje u Zagrebu 1997. godine u klasi prof. Snježane Bujanović-Stanislav. Kao predstavnica Hrvatske putovala je na Tajvan i Filipine gdje je sudjelovala u radu Svjetskog zbora.

Pod ravnanjem maestra Pavla Dešpalja nastupila je sa Zadarskim komornim orkestrom, a pod dirigentskim vodstvom Julija Marića nastupila je sa Mostarskim simfonijskim orkestrom.

Pisala je glazbene osvrte za Glazbeni vjesnik i Hrvatsko slovo te putopise i glazbene osvrte za  lokalni tjednik. Sudjelovala je u brojnim projektima HRT-a.   Od siječnja 2007. do siječnja 2008. godine bavi se organizacijom kulturnih događanja za Grad Šibenik.

Organizirala je i producirala brojne koncerte, glazbeno- scenska djela te naposljetku i operu G. C. Menottija „The Medium“ u produkciji HNK u Šibeniku, prvu opernu produkciju nakon gotovo cijelog stoljeća.

Gordana Pavić rođena je u Zadru gdje je završila osnovno i srednje glazbeno obrazovanje u klasi prof. Zlate Eterović. Uspješno je nastupala na državnim natjecanjima i kulturnim događanjima u rodnom gradu.                                                   

Godine 1994. upisuje studij glasovira u klasi prof. Jakše Zlatara pri Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Iste godine održava  prvi samostalni koncert. Za trajanja studija redovito je nastupala u Hrvatskom glazbenom zavodu, na akademskim produkcijama te je redovito  pohađala brojne stručne seminare. Dobitnica je nagrade "Darko Lukić" 1997. godine u za najbolju glasovirsku pratnju.

Za vrijeme i nakon studija upriličila je brojne samostalne koncerte diljem Hrvatske (Zagreb, Zadar, Šibenik, Split, Dubrovnik, Hvar, Brač, Drniš, Metković, Opuzen itd).      

Godine 1998. završava studij s najvišim ocjenama. Ostvaruje umjetničke suradnje s drugim glazbenicima te se uspješno predstavila na više koncerata u organizaciji udruge "Šibenik metropola mladih" Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku, Hrvatske glazbene scene mladih, Koncertne direkcije i dr. Gostovala je u emisijama HRT-a te je bila stipendistica Grada Zagreba.

Od 1999. godine živi u Šibeniku gdje radi u glazbenoj školi Ivana Lukačića kao profesorica glasovira.


Reci što misliš!