Kultura

predstava o Mati Parlovu

Premijera "Doručka šampiona" predviđena za 16. kolovoza

Premijera

Predstava 'Doručak šampiona' u režiji Aleksandra Švabića u subotu navečer premijerno je izvedena na tvrđavi Minor na Malom Brijunu.

Doručak šampiona priča je o proslavljenom boksačkom šampionu Mati Parlovu, u koprodukciji Ulyssesa i BITEF teatra iz Beograda.

Glavnu ulogu tumači Slavko Štimac, a uz njega igraju Lucija Šerbedžija, Jerko Marčić, Dejan Dedić i Katarina Bistrović - Darvaš.

Na premijeri su se okupili mnogi boksački prvaci: Damir Škaro, brončani olimpijac i brončani sa svjetskog prvenstva 1988., Dragan Vujković, svjetski viceprvak u teškoj kategoriji, Tadija Kačar, svjetski i olimpijski viceprvak, Mirko Puzović, dvostruki prvak Europe i i dvostruki viceprvak svijeta te nositelj olimpijske medalje i Otto Gerlić, Matin prijatelj, klupski kolega i sparing partner.

Predstava je na repertoaru do 16.kolovoza.

Dramaturgiju potpisuje Nataša Rajković, glazbu Damir Urban, scenografiju Davor Sanvincenti, scenski pokret Staša Zurovac, kostimografiju Maria Marković, oblikovanje svjetla Andrej Hadinjak, a oblikovanje zvuka Davor Rocco.

 


Reci što misliš!