Kultura

"Doviđenja, Vesna¨ odnio nagradu

Završen treći Brački filmski festival

Završen treći Brački filmski festival

Ljetno kino u gradu Supetru na otoku Braču opet je bilo premalo za sve ljubitelje filmske umjetnosti. Treći Brački filmski festival zatvoren je i to francuskim filmom "Projekt zajedno" te proglašenjem pobjednika kratkometražnih filmova.

Ovogodišnji Brač Film Festival, uz već poznate jutarnje projekcije za djecu pri kojima su prikazani i naslovi poput Uzbuna na zelenom vrhu, Mali Gangster i Novi klinac, ove godine je uveo i novinu u obliku radionice dokumentarnog filma koju su moderirali Boris Poljak, Miloš Djukelić, Vinko Brešan i Niels Mann.

Također, u sklopu Festivala, otvorena je i izložba "Premijere" fotografkinje Marijane Marinović, rodom Bračanke koja dugi niz godina živi i radi u New Yorku.

Kratkometražni film "Doviđenja, Vesna" redatelja Christiana Sulsera odnio je nagradu publike za najbolji kratkometražni igrani film.

Pri svojem završnom govoru za ovogodišnje izdanje festivala, mladi direktor Festivala Bruno Mustić zahvalio je cijelom organizacijskom timu te svim volonterima koji su učinili ovaj festival vrijednim održavanja.

Direktor TZ-a Ivan Cvitanić i producentica Supetarskog lita Jasna Damjanović pozdravili su okupljene i iskazali zadovoljstvo količinom energije i truda mladih ljudi iz cijelog svijeta koji već treću godinu za redom donose kvalitetan program.

"Da su svi festivali kao i ovaj, možda bih češće išao na njih", izjavio je glumac Slavko Sobin

 

 


Reci što misliš!