Kultura

koncert na trgu stojana jankovića

Na festivalu Zadar Classic Open Air nastupa Trio MaSelv

Na festivalu Zadar Classic Open Air nastupa Trio MaSelv

Na festivalu Zadar Classic Open Air koncert će večeras održati Trio MaSelv kojemu će to biti drugi nastup na ovoljetnom festivalu što ga organiziraju Lions klub Zadar i Turistička zajednica grada Zadra.

Svirat će na trgu Stojana Jankovića, malom i intimnom prostoru između crkve sv. Ilije i Nadbiskupske klasične gimnazije, a koncert će početi u 21 sat.

Na svom prvom koncertu,  priređenom početkom srpnja,  mladi su glazbenici pokazali zavidno vladanje svojim instrumentima i istinsku predanost glazbi koju izvode,  te su na trg na kojemu su nastupali,  privukli brojnu publiku.

Riječ je o mladom  glazbenom sastavu, kako po godinama njegovih članova, tako i vremenu djelovanja. Kao trio osnovan je  u rujnu 2016. pod vodstvom prof. Danijela Detonija, a čine ga 23-godišnjaci Ivan Andrijević s klarinetom i Marko Biškup za klavirom te tri godine mlađi od njih, Sebastian Tarbuk koji svira fagot. Marko je student četvrte godine Muzičke akademije u klasi prof. Ljubomira Gašparovića, Sebastian je na drugoj godini fagota u klasi prof. Žarka Perišića, a Ivan je početkom ljeta diplomirao klarinet u klasi prof. Milka Pravdića.

Naziv svog sastava su, inače, izveli iz prvih slova svojih imena.  Iako zajedno ne djeluju niti godinu dana, ostvarili su više nastupa pa su ove godine, između ostalog, nastupili  na 23. izdanju Sarajevskih večeri muzike, a na Međunarodnom natjecanju komornih sastava „Premio Citta' Palmanova“  osvojili drugu nagradu.

Sva su trojica odlazila na natjecanja i dobivala nagrade, svi su se usavršavali na majstorskim tečajevima eminentnih pedagoga i solistički nastupali uz orkestre. Na festivalu Zadar classic open air ove se godine pojavljuju po prvi put zajedno, ali je Andrijević njegov sudionik od utemeljenja prije pet godina.

Posjetitelje njihova koncerta, u ponedjeljak, 14. kolovoza očekuje zanimljivi program na kojemu će se naći skladbe Mihaila Glinke, W.A. Mozarta, Astora Piazzolle i Ante Grgina. I na tom, pretposljednjem koncertu ovoljetnog festivala Zadar classic open air, prikupljat će se dobrovoljni prilozi gledatelja namijenjeni mladim, nadarenim zadarskim glazbenicima kojima će zatrebati pomoć u daljnjem školovanju ili usavršavanju.


Reci što misliš!