Kultura

hrvatsko-slovenska koprodukcija

"Noćna ptica" nagrađena na 15. Imaginaria festivalu

Na festivalu animiranog filma Imaginaria koji se održao u talijanskom gradu Conversanu od 21. do 26. kolovoza, hrvatsko-slovenska koprodukcija Noćna ptica osvojila je nagradu za najbolji kratkometražni animirani film. Hrvatski koproducent filma je Bonobostudio.

Noćna ptica slovenske redateljice Špele Čadež natjecala se u programu kratkometražnog animiranog filma uz još 40 filmova iz cijelog svijeta.

U žiriju koji je nagradio film bili su povijesničar filma Giannalberto Bendazzi, redateljica Regina Pessoa te dizajner zvuka i povjesničar animacije Andrea Martignoni. 

U kratkometražni natjecateljski programa festivala bili su uvršteni i Plutanje Gorana Radoševića te još jedna manjinska koprodukcija, Aerodrom Michaele Müller (hrvatski koproducent je Kinorama), dok je u natjecateljskom programu animiranih filmova za djecu prikazan film Medo Trapavko Tomislava Gregla. 

Festival animiranog filma Imaginaria održava se od 2003. godine i najvažniji je festival u talijanskoj regiji Apuliji. Program festival odvija se u srednjovjekovnom samostanu svetog Benedikta koji se nalazi u povijesnoj jezgri grada Conversana.


Reci što misliš!