Kultura

u dvorištu klz

Predstavljanje zbirke poetskih zapisa "Možda je ovo moj grad" Bojana Gagića

Predstavljanje zbirke poetskih zapisa
Facebook

U utorak, 29. kolovoza s početkom u 20.30 sati u dvorištu Kazališta lutaka Zadar bit će predstavljena zbirka kratkih poetskih zapisa "Možda je ovo moj grad", multimedijalnog umjetnika Bojana Gagića u izdanju studija Artless. Moderatorica večeri je Stanislava Nikolić Aras.

Nakon predstavljanja Bojanove zbirke slijedi predstava Čudnije od raja, Gledališće Glej Ljubljana. Predstava govori o starenju, zajedničkim i osobnim sudbinama, o ponovnom uspostavljanju razrušenih odnosa u zajednici.

Govori o generaciji koja je u zajedničkoj državi proživjela cijeli životni vijek i onima koji su u Jugoslaviji živjeli samo u ranoj dobi. O čovjeku i njegovoj vječnoj želji za promjenom, nevjerojatnoj sposobnosti za izgradnjom i napredovanjem ali i razaranjem.

O zbirci kratkih poetskih zapisa

Možda je ovo moj grad je zbirka kratkih poetskih zapisa multimedijalnog umjetnika Bojana Gagića nastalih u razdoblju od 1987. do danas, povremeno objavljivanih u časopisima Quorum, Zarez i Fantom slobode. Iako se Gagić u svom stvaralačkom radu ponajviše bavi zvukom i prostorom, čitav niz godina u pojedinim situacijama, odabire riječ kao sredstvo izražavanja. Upravo je iz tih povremenih izleta u svijet literarnog nastalo njegovo prvo knjiško izdanje koje objedinjuje odabrane kratke zapise, nastajale nesustavno i neplanirano u razdoblju od tridesetak godina. U svojim zapisima ocrtava različite doživljaje sebe, okoline i društva, bliskih osoba i stranaca, prošlosti i sadašnjosti, bilježeći, među ostalim, urbane slike post-socijalizma, slike s putovanja, odrastanje i čekanje, ali i usputnu poeziju. U skladu s multidisciplinarnošću svoga pristupa umjetnosti i stvarnosti, Gagić zapisima pridružuje i niz autorskih, crno-bijelih fotografija, koje podcrtavaju i zaokružuju postavljeni ambijent zapisa.

                                                                                                               Booksa klub

Sve što moj prijatelj Bojan Gagić radi kao umjetnik uvijek je umjetnost, neposredna i nepretenciozna. Čisti je užitak predstaviti ga u Zadru i kao zapisničara - jer on za sebe neće reći da je pisac.

                                                                                                                  Juraj Aras


Reci što misliš!