Kultura

povijesna lokacija

Svečanost otvorenja 8. Sabora "Slovo Rogovsko" na povijesnoj Dvorini

Svečanost otvorenja 8. Sabora
TZ Filip i Jakov

Svečanost otvorenja 8. Sabora "Slovo Rogovsko" će se održati u srijedu 13. rujna u 20 sati na prostoru povijesne lokaciji Dvorina, na putu prema Rogovskoj opatiji, uz scenski prikaz Glagoljske madrikule - Sv.Mihovila 1640-1817 iz Sv. Filip i Jakova u izvedbi Amaterskog kazališta „Kuntrata“ iz Sv.Filip i Jakova.

Aktivnost i rad Male škole glagoljice i Udrugu glagoljaša Zadar pomaže i Turistička zajednica, u očuvanju kulturne baštine i produženju turističke sezone.

Posebno je zanimljiv program koji će se održati u Turnju u četvratk 14.rujna - otvorenje izložbe u Kuli Kaštel i predavanja u župnoj crkvi, u petak 15.rujna u Sv. Filip i Jakovu na virtualnoj izložbi, "Kaljski glagoljski rukopisi" i večeri klapske pisme „Pjev od glagoljaškog kora do kalete“, posvećene maestru Ljubi Stipišiću Delmati,  u Kino dvorani.      

A u subotu 16. rujna na Rogovu, u crkvi Sv. Roka u 10,30 će se održati glagoljaška sveta misa, koju predvodi  fra Izak Špralja. Glagoljaške napjeve pjevati će Pučki pivači Župe Gospe od zdravlja iz Radovina i Župe Male Gospe iz Privlake, a nakon toga u Osnovnoj školi  Sv.Filip i Jakov održat će se Dan otvorenih vrata.

 


Reci što misliš!