Kultura

8. Sabor glagoljaša

Zbog kiše "Slovo Rogovsko" neće se otvoriti na Dvorini, program prebačen u školu

Zbog kiše
TZ Filip i Jakov

S obzirom na vremenske neprilike i nemogućnost da se predviđeni scenski prikaz Glagoljske madrikule Sv. Mihovila 1640.-1817. iz Sv. Filip i Jakova izvede na lokaciji arheološkog lokaliteta Dvorine, svečanost otvorenja 8. Sabora održati će se u prostorijama Stare škole u centru Sv.Filip i Jakova u srijedu, 13. rujna u 20 sati.

Aktivnost i rad Male škole glagoljice i Udrugu glagoljaša Zadar pomaže i Turistička zajednica, u očuvanju kulturne baštine i produženju turističke sezone.

Posebno je zanimljiv program koji će se održati u Turnju u četvratk 14.rujna - otvorenje izložbe u Kuli Kaštel i predavanja u župnoj crkvi, u petak 15.rujna u Sv. Filip i Jakovu na virtualnoj izložbi, "Kaljski glagoljski rukopisi" i večeri klapske pisme „Pjev od glagoljaškog kora do kalete“, posvećene maestru Ljubi Stipišiću Delmati,  u Kino dvorani.      

A u subotu 16. rujna na Rogovu, u crkvi Sv. Roka u 10,30 će se održati glagoljaška sveta misa, koju predvodi  fra Izak Špralja. Glagoljaške napjeve pjevati će Pučki pivači Župe Gospe od zdravlja iz Radovina i Župe Male Gospe iz Privlake, a nakon toga u Osnovnoj školi  Sv.Filip i Jakov održat će se Dan otvorenih vrata.


Reci što misliš!