Kultura

atrij palače cedulin

Akustični koncert "Dalmatinska romanca" zadarske kantautorice Tee Vidaić

Akustični koncert

Tea Vidaić zadarska kantautorica održat će akustični koncert "Dalmatinska romanca" u Atriju palače Cedulin ovu nedjelju, 17. rujna, s početkom programa u 20 sati. Pokrovitelj koncerta je Turistička zajednica grada Zadra.

Tea će izvoditi svoje autorske pjesme i šansone (Dalmatinska romanca, Kadenca snova -pjesma koja je uvrštena i u zbirku Glagoljicom ispisana ljubav, Braćolet od pjastera, Ćeri puntarske i dr.) s kojima je nastupala na različitim festivalima, koncertima i manifestacijama i za koje je dobitnica različitih nagrada i priznanja. 

Tom prigodom će izvesti i nekoliko skladbi sa španjolskog govornog područja tj. „andaluzijsku glazbu“ Vanese Martin, Consuelo Velasquez, Carlos Elete Almarana, Pabla Alborana i dr.) iz svjetske glazbene riznice.

Pjesme na koncertu će izvesti samostalno uz klasičnu i akustičnu gitaru. 

Tea Vidaić je magistra hrvatskog jezika i književnosti te radi kao profesorica u Pomorskoj školi Zadar.

Do sada je nastupala na festivalima zabavne, mediteranske i duhovne glazbe, kao i na humanitarnim koncertima i koncertima moderne kršćanske glazbe.

Dobitnica je različitih nagrada za svoje autorske pjesme: Nagrade za najboljeg kantautora s pjesmom Ćeri puntarske na Zadar Festu 2010, zatim Nagrade za najbolji tekst s pjesmom Čuvaj me ljubavi raspeta na Festivalu duhovne glazbe Svjetlost dolazi Zadar 2013. i Nagrade stručnog žirija za pjesmu Čudesni Bog na Festivalu duhovne glazbe Svjetlost dolazi Zadar 2014. 

Aktivno surađuje s muškim i ženskim klapama. Autorica je poznate pjesme Note ljubavi s kojom se klapa Kadena predstavila na Marco Polo festivalu 2010. godine.2015. godine uspješno se predstavila na Festivalu duhovne glazbe Tonkafest u Ogulinu i na Festivalu moderne duhovne glazbe „Hvalospjev ljubavi“ u Varaždinu s autorskom pjesmom Kralj mira.

S autorskom pjesmom Ti si svet ostvarila je i zapažen nastup na Uskrsfestu 2016. u KD Vatroslav Lisinski. Zajedno s ostalim izvođačima, autorima i producentima CD izdanja Uskrsfest 2016.pod etiketom Croatia Recordsa i CroSacra nominirana je za diskografsku nagradu Porin u kategoriji najbolji album duhovne glazbe. 

Već nekoliko godina nastupa zajedno s ostalim poznatim izvođačima duhovne scene i na koncertu duhovne glazbe „Stihovima i notama slavimo Boga“ u Zadru na Narodnom trgu.

3. veljače 2016. održala je i samostalni akustični koncert šansone i autorske pjesme „Kadenca snova“ u „Atelieru Benini“ na poziv gospođe Nevenke Benini. Ove godine nastupila je na Festivalu duhovne glazbe „Hvalospjev ljubavi“ u Varaždinu s autorskom pjesmom Tvoja riječ uz klavirsku pratnju poznatog kantautora, skladatelja i aranžera Antonija Tkaleca.

Tea Vidaić ima u pripremi snimanje autorskog CD-duhovne glazbe, a nakon toga i autorskog CD-a šansone na kojima potpisuje sve tekstove i glazbu. Član je Hrvatskog društva skladatelja i HGU-a.

 

Moderator i voditelj koncerta bit će Vesna Benić.


Reci što misliš!