Kultura

sutra u kneževoj palači

Od izložbe Marca Chagalla opraštamo se uz koncert Sare Renar

Od izložbe Marca Chagalla opraštamo se uz koncert Sare Renar

U petak, 15. rujna, u 20 sati, zatvaranje izložbe Marca Chagalla: Beyond color obilježit će koncert kantautorice Sare Renar u Atriju Kneževe palače.

Izložba grafika bjelorusko-francuskog umjetnika otvorena je od 15.lipnja 2017., do sad je ugostila više od 16.000 posjetitelja te ujedno uvrštena na listu izložbenih događaja godine. U organizaciji Narodnog muzeja Zadar i Rebel Kolektiva predstavljena je serija grafičkih radova mahom iz privatnih kolekcija u vlasništvu različitih europskih kolekcionara.

Sara Renar je (kant)autorica iz Zagreba koja slovi za jednu od najboljih kantautorica na ovim prostorima. Svojom glazbom sve više izlazi izvan uobičajenog “djevojka s gitarom” formata te izmiče strogom žanrovskom opredjeljenju. Njene pjesme doživjele su aranžmane rock sastava, blues akustike, trip hopa, brojne elektronske remixeve te čak i jazza. Godine 2014. nominirana je za Porina u kategoriji novog izvođača godine.

Iste godine osvaja nagradu žirija festivala “Poezika” u Novom Sadu, nagradu za najbolju izvedbu na festivalu “ROCK OFF” u Zagrebu te nagradu žirija festivala “Kantfest” u Beogradu. Godine 2015. osvaja nagradu struke Porin za najbolju žensku vokalnu izvedbu. 

Sara upravo promovira svoj treći studijski album pod imenom "Tišina" koji je dobio najbolje recenzije u protekla dva mjeseca. Album je proglašen albumom godine u sljedećim medijima: Hrvatski Radio, Ravno do dna, Nacional, Globus. U veljači je glazbenica ponovo nominirana za nagradu Porin u dvije jake kategorije - album godine; najbolji alternativni album. Posljednje priznanje dobila je prije mjesec dana kada je isti album nominiran za IMPALA europski album godine. U ovom trenutku je na turneji koja broji čak 60 gradova. Kritika je odlično recenzirala sva dosadašnja izdanja i live nastupe koji su mladu Renar postavili na sam vrh nove glazbene scene ovih prostora.

Prigodom zatvaranja izložbe cijeloga će dana ulaznice za domaće posjetitelje biti snižene na 40 kn.


Reci što misliš!