Kultura

priprema se niz događanja

Tjedan cjeloživotnog učenja pod sloganom "Provježbaj mozak"!

Tjedan cjeloživotnog učenja pod sloganom

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih jedanaesti put zaredom, u razdoblju od 2. do 8. listopada 2017., organizira nacionalnu obrazovnu kampanju Tjedan cjeloživotnog učenja pod sloganom "Provježbaj mozak"!

Tijekom kampanje održavat će se događanja u svim županijama Hrvatske, a svečano otvorenje je 2. listopada u Pučkom otvorenom učilištu u Koprivnici. Promotori i ovogodišnje kampanje su Ivica Kostelić, Gordan Kožulj, Blaženka Leib i Maša Vidić.

I u okviru ovoga, jedanaestoga Tjedna cjeloživotnog učenja, organizirat će se nekoliko stotina događanja diljem Hrvatske usmjerenih na promociju obrazovanja i učenja.

Građani će moći posjećivati besplatne radionice, predavanja, okrugle stolove, koncerte, a niz obrazovnih ustanova otvorit će svoja vrata i omogućiti potencijalnim polaznicima da se upoznaju s mogućnostima obrazovanja koje one nude.

Aktivnosti kampanje ove će godine započeti svečanim otvorenjem 2. listopada u Pučkom otvorenom učilištu Koprivnica s početkom u 11 sati.

Jedna od najvažnijih aktivnosti, koja se već tradicionalno provodi u okviru Tjedna cjeloživotnog učenja, je dodjela nagrada Maslačak znanja za postignuća u učenju odraslih osoba.

Ovogodišnji su dobitnici nagrade Gordan Radić, Klaudija Gatarić i Sonja Šimatović. Radi se o pojedincima koji su odlučili proširiti svoja znanja i vještine, raditi na sebi i svome osobnomu razvoju.

Pritom su morali preskočiti brojne zapreke, a rezultat njihove odlučnosti i ustrajnosti jesu brojne pozitivne promjene u njihovim životima.

Nagrade „Maslačak znanja“ ovogodišnjim dobitnicama dodijelit će se u okviru svečanog otvorenja Tjedna, pri čemu će svakom od dobitnika biti uručena povelja i vaučer u vrijednosti od 7.000,00 kn koji mogu iskoristiti za pohađanje obrazovnoga programa po svome izboru.


Reci što misliš!

 Izdvojeno