Kultura

izložba "PRIRODOSLOVLJE"

U Beču se otvaraju dvije izložbe, jedna uključuje i hrvatske umjetnice

U Beču se otvaraju dvije izložbe, jedna uključuje i hrvatske umjetnice
Thinkstockphotos.com/Arhiva

Među stotinjak radova na izložbi "Prirodoslovlje" nalaze se i radovi dviju hrvatskih umjetnica, Sanje Iveković i Sandre Vitaljić. Predstavljena su djela umjetnika od 1960-tih godina do danas.

Izložba  "Prirodoslovlje - na tragovima političkog" koja obuhvaća više od stotinu umjetničkih radova 35 austrijskih i međunarodnih umjetnika te izložba američkog suvremenog slikara Marka Diona otvaraju se u petak navečer u Muzeju suvremene umjetnosti zaklade Ludwig (MUMOK)  i Prirodoslovnom muzeju (NHM) u Beču.

"Ovo je izložba o prirodi i povijesti, umjetnički protagonisti u njihovim umjetničkim djelima kritički prikazuju prirodne  procese u dinamici, promjene u prirodi i kroz povijest te utjecaj na društvene procese u kontekstu suvremenih zbivanja", rekao je na konferenciji za novinare u muzeju MUMOK kustos izložbe Reiner Fuchs.
 
Na izložbi postavljenoj na tri kata muzeja zastupljene su umjetničke instalacije, videoinstalacije, ulja na platnu, akrili, skulpture, fotografije, publikacije, kolaži i drugi izlošci.
 
Umjetnici se u svojem izričaju kritički bave temama kolonijalizma i njegovih posljedica, totalitarnim ideologijama, ratnim zbivanjima, sukobima, kao i promjenama političkih sustava.


Reci što misliš!