Kultura

kreće obnova medvedgrada

"Srednjovjekovni dani na Medvednici" održavaju se ovog vikenda na Medvedgradu

Na Medvedgradu se ovog vikenda održavaju XII. "Srednjovjekovni dani na Medvednici" u kojima se oživljavaju običaji i duh srednjeg vijeka

Manifestaciju organizira Javna ustanova "Park prirode Medvednica" koja poziva građane koji ih nisu posjetili u subotu da dođu na Medvedgrad u nedjelju, 24. rujna, od 12 do 20 sati i zajedno s njima otputuju u daleki srednji vijek. Djeca do sedam godina imaju besplatan ulaz. Za posjetitelje je organiziran i poseban besplatan prijevoz mini busom od Šestinske crkve do Medvedgrada i natrag.

Svi građani u dobroj kondiciji pozvani su da dođu pješice jer se od Šestinske crkve do Medvedgrada tako može doći za 45 minuta, stazom broj 12. Ovi "Srednjovjekovni dani na Medvednici" su zadnji prije radova na obnovi Medvedgrada, koji će postati centar za posjetitelje. Snima ih i španjolska televizija. 

"'Srednovjekovni dani na Medvednici' su dani u kojima se na Medvedgradu oživljavaju običaji i duh srednjeg vijeka. Njegove drevne zidine zaposjednu Crna Kraljica i njezina dvorska svita, plemeniti vitezovi i luckaste dvorske lude, a oko same utvrde smješten je pravi srednjovjekovni sajam. Posjetitelji, a posebno djeca, mogu uživati u viteškom turniru, a i sami se okušati u viteškim disciplinama, nasmijati se vratolomijama žonglera Trilje IV., slušati priče i srednjovjekovnu glazbu, susresti medvedničke coprnice, pa čak i isprobati prave srednjovjekovne sprave za mučenje. A ove godine je i poseban program rezerviran za najsretnije – program na kuli: Pričom te zovem!", istaknula je v.d. ravnateljice Javne ustanove "Park prirode Medvednica" Snježana Malić-Limari. 

Rekla je da ih je lani u jednom danu posjetilo oko 1200 ljudi, a kako djeca do sedam godina imaju besplatan ulaz, riječ je o oko 2000 posjetitelja.  

 


Reci što misliš!