Kultura

društvo hrvatskih karikaturista

Izložba hrvatske karikature u Crnoj Gori

Izložba hrvatske karikature u Crnoj Gori

U utorak, 3.listopada 2017., u 18 sati otvara se izložba članova Hrvatskog društva karikaturista u prostoru Matice crnogorske Ogranak Cetinje u Cetinju.

Nastavak je to serije međunarodnog predstavljanja hrvatske karikature, započeto 2011. godine u Norveškoj, nakon čega su takve izložbe s pratećim radionicama održavane u Francuskoj, Turskoj, Belgiji, Austriji te BiH.

Izložba se realizira u dogovoru i suradnji s Darkom Drljevićem, predsjednikom Udruženja karikaturista Crne Gore i Lukom Lagatorom, karikaturistom i predsjednikom Matice crnogorske Ogranak Cetinje, a uz potporu Ministarstva kulture RH i Gradskog ureda za kulturu grada Zagreba.

Na izložbi će s ukupno devedeset radova biti predstavljeno 46 članova HDK. Osim svečanog otvaranja na kojem se očekuje i sudjelovanje veleposlanika RH u Crnoj Gori, gospodina Veselka Grubišića, bit će prisutna i relativno brojna ekipa od čak 5 članova HDK, pa će se održati i popratne radionice, između ostalog i crtanje brzopoteznih portretnih karikatura svih prisutnih. Osim njihovih karikatura, posjetiteljima će za uspomenu na izložbu ostati i kvalitetan katalog koji je tiskan za ovu priliku.

 


Reci što misliš!