Lifestyle

"Secret Dinner Party"

Filipa Sorko u Osijeku organizirala svoju prvu "tajnu večeru"

 Filipa Sorko u Osijeku organizirala svoju prvu

Mlada Vinkovčanka Filipa Sorko, javnosti poznata kao pobjednica showa "Tri, dva, jedan - kuhaj!", u Osijeku je organizirala svoju prvu "tajnu večeru" i potpuno oduševila uzvanike.

Događaj je nazvala "Secret Dinner Party", a fora je u tome da gosti do zadnjeg trenutka nisu znali gdje se večera održava, tko su ostali uzvanici pa čak niti što će im biti posluženo.

Pozivnice su dobili na svoju kućnu adresu, sastali su se na glavnom osječkom trgu, odakle su se uputili na tajnu lokaciju gdje se održavala Filipina misteriozna večera.

"Već dosta dugo sam imala želju ovakvo nešto napraviti, osjetila sam da ljudima nedostaje nešto novo, nešto uzbudljivo i totalno drugačije od svega na što su dosad navikli. Željela sam napraviti event na kojem bi i ja sama vrlo rado voljela biti gost", ispričala nam je Filipa koja je lokaciju na kojoj se održavala večera pronašla sasvim slučajno.

"Nisam planirala gdje će točno biti moja prva tajna večera. Čekala sam da mi se otvore mogućnosti i da mi lokacija sama dođe. Moja sestrična Mila, inače jazz pjevačica iz Osijeka, dosta često ima probe s bendom u velikom praznom stanu smještenom u više od sto godina staroj i oronuloj zgradi u centru Osijeka. Kada sam ugledala zgradu, znala sam da će to biti savršena lokacija za večeru. "Skvotali" smo prazan stan", otkriva ova maštovita kuharica.

Većinu namještaja za večeru posudila je iz vlastite kuće, stolice iz Gradskog muzeja Vinkovci, a kuhinju su činile kutije, drvene ploče te dva indukcijska kuhala. Stvari su na tajnu lokaciju dovezli kombijem, a nakon večere sve je odmah rastavljeno te je tako ovaj pop-up restoran istu večer nestao.

Jelovnik je bio sezonski: "Željela sam da se na njemu nađe što više namirnica koje se trenutno mogu pronaći po našim vrtovima i na tržnicama. Tako je sve na tanjurima bilo jesenski. Od juhe od bundeve, krušaka i đumbira s karameliziranim kokicama koje su bile apsolutni hit, do sporo kuhanog junećeg repa na kremi od čičoka i hrena, a na tanjuru su se našle i raznovrsne gljive te kesteni. Za desert sam poslužila tri torte".

Zanimljiva večera privukla je mnoge zaljubljenike u hranu pa su tako neki u Osijek potegnuli i iz susjedne Bosne i Hercegovine, točnije iz Tuzle.

"Ovo je bio i jedan od prvih pop-up restorana u Hrvatskoj, a zasigurno prvi u Osijeku. Cijela ova scena bila je postavljena samo na taj jedan dan. Nitko više ne može vidjeti tu scenu, niti se vratiti u ovakav prostor. To više ne postoji. Na druge lokacije se uvijek možete vratiti i ponovno osjetiti atmosferu i vidjeti kako izgleda, no ovdje to nije slučaj. Ovo je bilo jedinstveno", kaže Filipa kojoj je u organizaciji pomogla rođakinja Petra s kojom je sudjelovala u showu "Tri, dva, jedan - kuhaj!" te dečko i prijatelji.

"Kako su ljudi zbilja odlično reagirali na ovaj projekt i ideju, uskoro planiramo novu večeru te smo u potrazi za novim zanimljivim mjestom za ''skvotanje''. Voljeli bismo sada nešto slično napraviti u Zagrebu, pa ako netko zna ili posjeduje neki prostor koji bi poslužio kao background scena nekoj našoj novoj "tajnoj večeri", neka nam se slobodno javi s prijedlogom", poručuje Filipa.

Svi koji žele sudjelovati na nekoj od Filipinih tajnih večera, mogu joj se javiti na mail, čim vide obavijest o održavanju na nekom od njezinih profila na društvenim mrežama.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.