Lifestyle

Ritam

Cjelovit plan za svaki dan: Kako brzo i lako promijeniti loše navike

Cjelovit plan za svaki dan: Kako brzo i lako promijeniti loše navike

Svatko tko je barem jednom pokušao brzinski skinuti kilograme zna da tu nije poantu u činjenju ili ne činjenju jedne stvari. Nema šanse da skinete svoje viškove samo zato što ste odlučili jednom tjednom ići trčati ili ste se odlučili malo zdravije hraniti, a da vam u globalu svakodnevna rutina ostane gotovo ista.

Ne - potrebno je puno više od toga. Potrebno je promijeniti određeni životni stil, promijeniti loše navike koje su vas i dovele do ovog stanja, a to nije jedna stvar. Tu je milijun sitnica koje možete učiniti za sebe, ako imate ideju što i kako.

Ako je pak nemate - smijemo li vam predložiti jedan novi svakodnevni ritam? Ritam koji će vaz is sata u sat približavati vašem cilju. Polako, ali sigurno.

6 ujutro - čim se probudite natočite si punu čašu vode i popijte je naiskap. Tako ćete, vjerovali ili ne, u startu spriječiti napuhavanje jednom kada se najedete. No, to neće biti baš tako skoro.

Do cjelovitog obroka čeka vas mali međuobrok s malo ugljikohidrata i malo proteina - recimo pola banane kako bi dobili malo energije za jutarnju vježbu. To što ste odmah nešto pojeli ujutro i odmah prionuli na vježbu imat će super učinak na vaš metabolizam pa ćete i nakon vježbe još dodatno, brže nego obično, sagorijevati kalorije

7 ujutro - nakon vježbe odite pod tuš i uživajte ispod njega istežući se i protežući. Mišići će vam biti turbo zahvalni, a potom se nagradite poštenim doručkom. Ne libite se najesti se dobrih ugljikohidrata jer ćete imati dovoljno vremena do večeri da ih probavite i potrošite.

8 ujutro - malo vremena odvojite da si spravite ručak za kasnije.

9 ujutro - napunite svoju bocu s vodom čim dođete na posao, neka stalno bude uz vas tako da vas stalno podjseća da pijete. Osim što će vas hidratizirati istovremeno će vam smanjivati osjećaj gladi.

10 ujutro - vrijeme je za snack, ako ga trebate. Samo pazite da je niskokaloričan i zdrav, bez loših masti i šećera. savršeno bi bilo da si jedan dan u tjednu napravite svoje zdrave pločice ili da svaki dan smutite kakav ukusan, hranjiv, a lagan smoothie.

11 ujutro - samo malo predahnite od posla i stavite na papir koliko ste danas pojeli, koliko ste vježbali i koliko mislite da ste sagorjeli kalorija - tih nekoliko zapisanih informacija bit će vam dobra motivacija!

12 ujutro - ako imate priliku sada je pravo vrijeme da se prošećete, da napravite nekoliko čučnjeva, da se protegnete, da napravite mini seriju vježbi s malim utezima koje uvijek možete čuvati blizu svog radnog mjesta. Ne sramite se napraviti to ispred kolega, možda i njih uspijete navući na popodnevnu kratku vježbu.

13 sati - konačno ručak. Da bi izdržali dan, radni tempo i vježbanje, potreban vam je cjelovit ručak - i proteini, i vlakna, dosta cjelovitih žitarica, salata i obavezna voćka umjesto deserta. Količina - umjeren - kalorije - umjerene.

14 sati - ručak još niste ni počeli trošiti jer ste se najeli i odmah vratili poslu. Zato je sada vrijeme za novu šetnju. Ovo vrijeme iskoristite za neke važne telefonske razgovore koje ćete obaviti u šetnji. Pa makar i po hodniku.

15 sati - 150 kalorija. Toliko može biti težak međuobrok kojeg si svakako priuštite - čisto da izdržite glad do večere te da vam razina energije ne opada.

16 sati - dok se naporan radni dan bliži kraju vama vjerojatno sve više treba još jedna šalica kave. Ali nemojte naručiti kavu - radije si složite jedan ukusan zeleni čaj. Poboljšat će vam probavu, nahraniti vas i dati vam dosta razbuđujućeg teina.

17 sati - ako baš niste u mogućnosti na posao ići biciklom ili pješice, ako ste vezani uz automobil ili javni prijevoz - dajte onda zeznite sebe toliko pa se barem dio puta rekreirajte. Ostavite automobil dalje od posla, propješačite koju stanicu više ili jednostavno uzmite bicikl i od sutra krenite njime na posao. Ta će vam tjelovježba nakon cijelog dana sjedenja doći kao melem za vaše tijelo, ali i vaš duh.

18 sati - vrijeme je za večeru. Iako nitko ne kaže da se ne smijete najesti dosita, ipak budite umjereni - pojedite onoliko koliko vam zaista treba i svakako birajte zdravije namirnice.

19 sati - nakon što se pripremili i polagano pojeli svoju večeru odite oprati svoje zube. Par minuta pranja zubiju iskoristite za jednostavne vježbe za noge koje definitivno možete raditi uz četkanje zubi i osvježavanje svog daha koji će vam: isprati ostatke od večera ali i dati onaj fini mint okus koji ne biste trebali kvariti još nečim za "pod zub".

20 sati - ako volite odmoriti na včer ispred nekog od ekrana, pripremite si nekoliko jednostavnih vježbi koji ćete moći odraditi za vrijeme reklama ili dok čekate vam se internet ubrza.

21 sat - razmislite o danu koji je na izmaku, sjetite se da ste već danas jedan dan bliže svom cilju te se s veseljem pripremajte za novi dan. Ako patite od nesanice, prije spavanja se još jednom dobro istegnite.

22 sata - idealno vrijeme za spavanje - za vaš beauty sleep nakon svega i prije svega što vas još čeka u vašem novom životnom ritmu.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.