Lifestyle

Savjeti za make up

Super savjeti za kupovinu make-upa

Super savjeti za kupovinu make-upa

Letimični pogledi na boje ruževa često ne daju pravu sliku boje, to jest ne pokažu njezinu punu zastupljenost. Upravo tada možete isprobati "swatching" - primijeniti proizvode na svojoj koži (kao što su puderi, sjenila za oči, ruževi, olovke) kako bi vidjeli pravu boju. Ovo je pouzdana metoda pregledavanja uzoraka koja vam može uštedjeti puno novaca i vremena. Međutim, imajte na umu da ni tada nije lako odabrati pravu boju pa je izuzetno bitno da dobro kombinirate osvjetljenje i položaj kako biste pronašli pravu nijansu.

 

Poslušajte savjete poznatog vizažista Shawna Lumabana.

Ruž za usne

Bilo da ste početnik ili ne, vjerojatno ste primijetili da boja ruža skoro uvijek izgleda drugačije kada ju gledate, a drugačije kada taj isti ruž nanesete na usne. Znamo da nemate uvijek opciju isprobavati ruž za probu na usnama, ali postoji sjajan trik kako isprobati nijansu. Zaboravite na ručni zglob - najsličniju teksturu vaših usana imaju jagodice prstiju na rukama. Stavite boju koju želite i prislonite blizu usana. Tako ćete vidjeti kako bi nijansa izgledala na vašim usnama.

Puder i korektor

Umjesto testiranja pudera i korektora na stražnjoj strani ruke, stavite malo proizvoda na donji dio obraza. Na taj ćete način vidjeti odgovara li nijansa vašem vratu i licu. Lumaban ističe da često rasvjeta u trgovinama može zavarati, pa je izuzetno bitno gledanje nijansa pod prirodnim svjetlom. To može biti kod prozora, ili još bolje vani.

Sjenilo za oči i olovka za oči

Sjenila za oči i olovka za oči mogu biti isprobane na bilo kojoj glatkoj površini vašeg tijela koje nema puno dlačica, kao što je stražnja strana ruke ili unutrašnjost podlaktice.

Olovka za obrve

Iako olovka za obrve najbolje izgleda na vašim obrvama, tester možete isprobati na poleđini ruke i tako vidjeti odgovara li boja vašoj kosi. Lumaban ističe da je pravilo ovakvo: ako imate tamniju kosu, obrve bi trebale biti jednu do dvije nijanse svijetlije od vaše prirodne boje kose. Ako imate svijetliju kosu, obrve bi trebale biti jednu do dvije nijanse tamnije.

Highlighter

Ako želite vidjeti kvalitetu i boju highlightera, testirajte ga na unutrašnjosti podlaktice. Međutim, najbolje je proizvod isprobati direktno na licu na danjem svijetlu. Svijetlo će najbolje pokazati koja razina vašeg lica je dobro istaknuta, a što još treba istaknuti.

Rumenilo i bronzer

Unutarnja strana podlaktice je odlično mjesto za isprobavanje rumenilo, jer tu nema dlačica. Lumaban ističe da je bitna glatka površina jer se tako bolje vidi kvaliteta proizvoda. Kvaliteta se može vidjeti kada nanosite proizvod prstima, ali za potpun učinak potreban je kist. Isto vrijedi za bronzer te za proizvode za oslikavanje lica.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.