Lifestyle

Ljepota i zdravlje

Čudni, ali efektni trikovi protiv bora

Čudni, ali efektni trikovi protiv bora

Zdrava prehrana, kvalitetan san, nanošenje kreme za sunčanje, dovoljno tekućine te hidratacija kože, vaši su saveznici u zaštiti protiv bora

su uzrokovane brojnim čimbenicima, od kojih neke možete kontrolirati, no neke nažalost ne.

Starenje je definitivno ono što ne možete kontrolirati, koliko god biste htjeli, no pušenje, izlaganje suncu te prehrana su ono što je svakako u vašoj moći da kontrolirate.

Zdrava prehrana, kvalitetan san, nanošenje kreme za sunčanje, dovoljno tekućine te hidratacija kože, vaši su saveznici u zaštiti protiv bora. No, tu su i neke od ovih pomalo neobičnih stvari, za koje sve dosad možda niste znali.

1. Spavanje na leđima

Kada su u pitanju nepravilnosti na licu, najbolji način kako se boriti protiv njih jest spavati na leđima, dok najgori način svakako podrazumijeva s licem prema dolje, ali i na boku, gdje neželjene bore nastaju na strani na kojoj ste spavali. Drugim riječima, gravitacija počinje raditi svoje, dok spavamo.

2. Čokolada

No, prije nego se poveselite, moramo vam otkriti kako se radi o tamnoj čokoladi. Naime, antioksidansi koji se prirodno nalaze u kakau, imaju iznenađujućih prednosti za vašu kožu, jer mogu pomoći potaknuti kolagen u vašoj koži, koji u osnovi sprečava bore. No, bolje išta nego ništa.

3. Rjeđe pranje lica

Ovo zvuči itekako kontradiktorno od savjeta koje smo naučene čuti, no previše čišćenja kože, uklanja njezina prirodna ulja te vlagu, koji pomažu u zaštiti protiv bora.

4. Nošenje sunčanih naočala i šešira

Jednostavno je: škiljenje može uzrokovati prekomjerno korištenje mišića lica, što uzrokuje bore. Sunčane naočale s pravom zaštitom pomažu u blokiranju UV zraka, štiteći ne samo vaš vid, već i kožu. S druge strane, isto vrijedi i za šešir, koji također štiti vaše lice od štete, koje mu nanosi sunce.

5. Jedenje ribe

Masne ribe poput tune, lososa i srdela, sadrže omega-3 masne kiseline, koje su ključne za zdravlje naše kože. Ove masne kiseline odgovorne su za zdravlje stanične membrane, a membrana je ono što utječe na sposobnost stanica da zadržavaju vodu. Snažna prepreka tako vodi do mekše, sjajnije i općenito ljepše kože bez bora.

6. Smanjenje unosa šećera

Šećer je jedan od najčešćih uzroka mnogih kožnih problema, o kojem puno manje vodimo računa, nego što bismo trebali. Višak šećera u našem krvotoku veže se za kolagen, koji onda ne djeluje kako bi trebao, što dovodi do prijevremenog starenja te bora.


Reci što misliš!