Lifestyle

Urednica obrazložila razlog

Trump "Osoba godine" u izboru Timea

Trump
AP

Časopis Time izabrao je Donalda Trumpa za "Osobu godine" 2016. zbog izborne pobjede koja je naglavce promijenila politiku i dovela ga na čelo podijeljene Amerike

Izabrani predsjednik rekao je za NBC da je "jako, jako počašćen", zanijekavši da je odgovoran za podjele i hvaleći odlazećeg demokratskog predsjednika Baracka Obamu.

Nekretninski magnat, koji se ranije nije bavio politikom i šokirao je politički establišment pobjedom nad demokratskom suparnicom Hillary Clinton, na naslovnici Timea opisan je kao "Donald Trump: Predsjednik podijeljenih Sjedinjenih Američkih Država".

Na te je riječi Trump odgovorio "Ja ne dijelim državu. Ona je sada podijeljena", rekao je za NBC News te obećao da će zemlju "ponovno ujediniti" i "izliječiti".

"I bit ćemo velika gospodarska sila i izgradit ćemo našu vojsku i sigurnost i učinit ćemo mnogo velikih stbari. Bit će to doista nešto posebno", reagirao je Trump za NBC News.

Časopis Time je u svome obrazloženju napisao da je osoba godine, koja se bira 90. put, "imala najveći utjecaj, dobar ili loš, na događaje u godini".

"Onda, kakva je bila ova godina: bolja ili lošija?", napisala je glavna urednica Nancy Gibbs.

"Jesmo li ikada do sada vidjeli nekog pojedinca koji je na takav način prkosio očekivanjima, kršio pravila, kršio standarde, pobijedio ne jednu već dvije političke stranke na način da je dobio izbore u koje je ušao s izgledima 1 (za Trumpa) prema 100 ", zapitala je urednica.

"Godina 2016. je bila godina njegova uspona, 2017. će biti godina njegove vladavine i kao što je to slučaj sa svakim novoizabranim čelnikom, na njemu je da ispuni obećanja i opovrgne očekivanja", dodala je.

Urednica je obrazložila da je Trump titulu osvojio zbog toga što je "podsjetio Ameriku da se demagogija hrani beznađem".


Reci što misliš!