Lifestyle

Budite fit

Kako jesti manje i osjećati se sito?

Kako jesti manje i osjećati se sito?

Pet jednostavnih savjeta koji bi se trebali pridržavati da se bez veze ne prejedate

Pojedeš li pun tanjur i još uvijek osjećaš glad, obrati pozornost na to što jedeš. Obrok koji sadrži dobro uravnotežene ugljikohidrate, vlakna, proteine i zdrave masnoće usrećit će tvoj trbuh na nekoliko sati. Osim toga, možeš probati i ove jednostavne trikove koji će te dobro zasititi.
 
1. Pij vodu
 
Ljudi često mijenjaju žeđ za glad, pa je dobra ideja popiti čašu vode prije nego posegneš za hranom. Osim što ćeš hidratizirati tijelo, ispunit ćeš želudac te tako lakše izdržati do sljedećeg obroka. 
2. Dodaj chia sjemenke
 
One su sitne, imaju malo kalorija i puno vlakana i proteina - jedna žlica chia sjemenki ima 69 kalorija, 2 grama proteina i oko 5 grama vlakana. Ove sjemenke u vodi će nabubriti, što znači da njima možeš obogatiti obrok i povećati porciju, bez da se udebljaš. Dodaj ih u žitarice, jogurt, smoothie ili krušne proizvode.
 
3. Jedi sporije
 
Sporije jedenje pomaže ti da više uživaš u hrani te da se prije zasitiš. Uspori i uživaj u svakom zalogaju pa ćeš prije shvatiti kad ti je zapravo - dosta.
 
4. Začini obrok
 
U hrani ćeš više uživati ako je bogata raznim okusima, pa slobodno začini obroke. Ljuta paprika pokazala se kao odličan začin koji pomaže pri mršavljenju. Začini te čine sitim, a dokazano je i kako ubrzavaju metabolizam. Osim toga, uz njih je lakše izbaciti nezdravu sol koja će te napuhati i zadržati višak vode u tijelu.
 
5. Završi s čajem
 
Šalica vrućeg čaja pomaže poput čaše vode, no izabereš li pravu vrstu dobit ćeš još više koristi od ovog napitka. Primjerice, zeleni čaj sadrži nutrijent koji povećava razinu hormona zaslužnog za osjećaj sitosti, dok čaj od mente šalje poruku tvom mozgu da je s jelom gotovo.
 


Reci što misliš!