Lifestyle

Zdrava prehrana

Najbolji čajevi za mršavljenje

Najbolji čajevi za mršavljenje
Thinkstock

Šalica dnevno ovih zdravih napitaka učinit će čuda za tvoju dijetu

ČajeviI su bogati antioksidansima, polifenolima i ostalim zdravim sastojcima, te su upravo zato najbolji izbor kad dođe do mršavljenja. Nekoliko šalica dnevno učinit će čuda za tvoju dijetu! 

Isprobaj neke od najboljih čajeva i uvjeri se u njihovu moć.

Zeleni čaj

Visok udio antioksidansa u zelenom čaju čini ga jednim od najzdravijih napitaka, a EGCG katehin utječe direktno na metabolizam. Osim toga, zeleni čaj sadrži i kofein. Preporučuje se 3 do 5 čaša dnevno, ali pripazi da ne popiješ više od 12 kako ne bi došlo do trovanja.

Bijeli čaj

Bijeli čaj ima više katehina i manje kofeina od zelenog čaja, te je još jedan od idealnih izbora za mršavljenje. Naravno, niti jedan čaj neće napraviti veliku razliku bez da smanjiš unos kalorija, no pomoći će pri sagorijevanju masnih naslaga te će spriječiti nakupljanje novih.

Čaj od borovnice

Ovaj čaj prirodno suzbija apetit, te stabilizira razinu šećera u krvi. Nekoliko šalica čaja od borovnice dnevno pomoći će ti da jedeš manje i da reguliraš probavu.

Čaj od hibiskusa

Čaj od hibiskusa prirodni je diuretik, smanjuje razinu kolesterola i bori se protiv visokog krvnog pritiska. Spriječit će nakupljanje masnih naslaga, a pri odabiru čaja pripazi da kupiš onaj bez dodanih šećera.

Oolong čaj

Još jedan odličan čaj za mršavljenje! Nema puno kofeina, a samo 4 šalice dnevno reducirat će loš kolesterol i ubrzati metabolizam.

Pepermint

Muči li te nadutost, pij čaj od peperminta! Pomoći će ti i kod probavljanja masnoća te zadržavanja nutrijenata. Pepermint je dobar i za suzbijanje apetita.

Čaj od ruže

Čaj od ruže bogat je vitaminima, antioksidansima i polifenolima, a pomoći će kod menstrualnih grčeva i mršavljenja. Čisti i detoksicira organizam, te pomaže kod stresa.


Reci što misliš!