Lifestyle

jelo na žlicu

Zdravo i ukusno: Pileći minestrone

Zdravo i ukusno: Pileći minestrone
lowcarbmaven

Hladno je, a ne jedu vam se ljute kobasice? Želite nešto ''na žlicu'', fino, zdravo, toplo? Evo ideje

Sastojci:

400-500 grama piletine (mogu i cijeli bataci, još bolje)
Luk/Kapula
Češnjak (2-3 režnja)
Umak od rajčice (može kupovni)
1 mrkva, poriluk
Mahune ili tikvice, krumpiri na kockice (po želji)
Temeljac
Sol i papar
Bosiljak, peršin
Maslinovo ulje

Priprema:

Na maslinovom ulju zapržite luk i češnjak, dodajte umak od rajčice i pripremite crveni umak, uz sol i papar, po vlastitom ukusu dodajte i bosiljak i peršin.

Na maslacu na tavi pripremite piletinu, samo da joj se pozlati kožica, neka pusti vlastite sokove. 

U dubljoj zdjeli  nastavit ćete kuhati piletinu podlijevajući je temeljcem. Nakon pola sata dodajte povrće i umak od rajčice. Jelo će biti gotovo kada je povrće dovoljno meko.


Reci što misliš!