Lifestyle

rijetkokad griješi

Michelle Obama postala je prava modna ikona, njezine haljine se pamte

Michelle Obama postala je prava modna ikona, njezine haljine se pamte
Profimedia/tportal

Kao jedna od najistaknutijih žena na svjetskoj političkoj sceni, Michelle Obama u posljednjih osam godina koje je provela u ulozi prve dame Amerike svakodnevno je punila novinske stupce i oduševljavala nas modnim kombinacijama

Svojim modnim odabirima Michelle ne stavlja naglasak na samu haljinu, već na ženu koju nosi. Samouvjerenu, prekrasnu ženu koja voli sebe i svoje tijelo te ga se ne boji pokazati. 

Skupi brendovi nikada joj nisu bili jedina opcija. Nosila je dostupnoje brendove poput J.Crewa, Asosa i Targeta.

Kada je nosila haljine s potpisom, pomno je pazila da to budu američki dizajneri kao što su Tracy Reese, Naeem Khan i Jason Wu kojima je pomogla u jačanju brenda. Komade koje je nosila prva dama poželjeli su imati svi u svom ormaru, a baš svi dizajneri nadali su se da će upravu njihovu haljinu odabrati za neko od javnih pojavljivanja kojih je tijekom ovih osam godina uistinu bilo mnogo. Prva dama preferirala je mlade domaće dizajnere potpomažući tako američku ekonomiju i mlade talente te strane dizajnere iz zemalja u koje je često službeno putovala.

Bez modnih pogrešaka

Maria Pinto, Derek Lam, Naeem Khan, Narciso Rodriguez, Prabal Gurung i Zac Posen samo su neki od dizajnera koji svoju popularnost mogu zahvaliti ovoj prvoj dami, a u brojnim prilikama viđali smo je i u haljinama Michaela Korsa, koji ju je za prijem u Bijeloj kući obukao u zapamćenu šljokičastu haljinu, netipičnu za ovakve prilike.

Godine 2009. Michelle je na Večeri guvernera odjenula još jednu pamtljivu šljokičastu večernju haljinu bez rukava s potpisom Petera Soronena, koju je kombinirala s raskošnom statement ogrlicu s biserima i izazvala ovacije, a za večeru s indijskim premijerom iste godine nosila je zlatnu haljinu američkog dizajnera indijskih korijena Naeema Khana.

Na prijemu u Buckinghamskoj palači za susret s kraljicom nosila je senzacionalnu bijelu haljinu Toma Forda i elegantne bijele rukavice, a godinu kasnije, 2012. na konvenciji demokrata odlučila se za cjenovno pristupačnu ružičastu haljinu koja je zaslužna za nagli uspjeh dizajnerice Tracy Reese.

 


Reci što misliš!