Lifestyle

Ljepota i zdravlje

3 jednostavna načina kako se riješiti podočnjaka

3 jednostavna načina kako se riješiti podočnjaka

Podočnjaci mogu nastati zbog niza faktora. Jedan od najčešćih je umor, neispavanost. Neispavanost nikome ne može donijeti puno koristi. Uzroci podočnjaka mogu biti sve od genetske predispozicije, alergijskih reakcija, hormonalnih promjena, smanjene cirkulacije i neispavanosti. Najčešće se radi o neispavanosti kod novopečenih majki. Da bi smanjili podočnjake ne morate izlaziti nigdje iz svog toplog doma.

 

Čaj

Nakon što pripremite čaj, nemojte bacati vrećice od čaja. Rashladite, odnosno ostavite vrećice neko vrijeme da odstoje zatim ih stavite na zatvorene oči, poput obloga i držite ih 20tak minuta. Nakon što ih skinete, umijte se te nanesite kremu za taj dio lica te nježno masirate. Masirajte jagodicama prstiju nježno pojačavajući pritisak prema sljepoočnicama. Na taj način ćete potaknuti drenažu limfe , zbog čega i je najčešće zastoj te stvaranje vrećica pod očima.

Voda

Sigurno ste već puno čuli da morate piti minimalno 2 litre vode dnevno. I zaista, ništa bez vode. Time ćete potaknut cirkulaciju i pospješiti uklanjanje štetnih tvari iz organizma, a time smanjiti i natečenost područja oko očiju.

Prehrana


U svemu pa i za smanjenje natečenosti oko očiju je važno što jedete. Izbjegavajte zasoljenu hranu i pobrinite se da unosite dovoljno vitamina K. Zeleno lisnato povrće sadrži vitamin K. Također, vitamin B12 - crveno meso, jaja, riba, mlijeko, vitamina C -agrumi, paprika te antioksidansi -bobičasto voće, pridonose vašem zdravlju i smanjenju otečenosti oko očiju.

I ako ikako možete, naspavajte se. Zovite u pomoć, roditelje, vaše ili od partnera te se pokušajte dovoljno i kvalitetno spavati, bez prekida.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.