Lifestyle

Lutka za bal

Sve o neobičnoj haljini: Kako je Melanija prekršila tradiciju

Sve o neobičnoj haljini: Kako je Melanija prekršila tradiciju
AP

Na inauguracijski bal nova prva dama Amerike Melania Trump nosila je elegantnu bijelu haljinu, koju je dizajnirao široj javnosti manje poznat dizajner francuskog podrijetla Hervé Pierre

Dosad su prve dame birale bajkovite haljine za bal pa je Melania uspjela prekršiti i tu tradiciju.

On je do veljače prošle godine bio kreativni direktor modne kuće Carolina Herrera, a kako pišu strani mediji, u kreiranju haljine otvorenih ramena sudjelovala je i sama Melania.

"Čast je odjenuti Prvu damu. Smatram se sretnikom jer sam u 20 godina, koliko živim u SAD-u, odijevao sve prve dame iz tog vremena, gospođu Clinton dok sam radio Za Oscara de la Rentu, a gospođe Bush i Obama dok sam radio za Carolinu Herreru. Osjećam se sretnim i počašćenim što sam odjenuo i Melaniju Trump, no ovog puta pod svojim imenom", rekao je Pierre.

Prije Caroline Herrere, Pierre je radio za Billa Blassa, Veru Wang i Oscara de la Rentu. Kako se saznaje, s Melanijom je surađivao godinama, a pomagao joj je i u stajlingu komada drugih dizajnera. Očito je da su tijekom godina uspostavili odnos pun povjerenja, s obzirom na to da je upravo on dobio čast dizajnirati haljinu o kojoj se mjesecima pisalo.

Melanijina haljina izrađena je od svile boje vanilije, a osim visokog proreza ima i otvorena ramena. Jedini ukras na njoj su tamnocrveni pojas te volani koji se protežu prednjom stranom.


Reci što misliš!