Lifestyle

Najava:

Restoran Kornat najavljuje rapsodiju slow food delicija vrhunskih chefova Brace Sanjina i Hrvoja Zirojevića

Restoran Kornat najavljuje rapsodiju slow food delicija vrhunskih chefova Brace Sanjina i Hrvoja Zirojevića

Rijječ je istinskim ambasadorima slow fooda kako u Hrvatskoj, tako i u svijetu, a za vas u petak pripremaju večeru sazdanu od 6 neodoljivih slijedova

U petak, 20. ožujka, u restoranu "Kornat" vas očekuje prava gastro fešta, događaj koji će svakako privući sve ljubitelje kulinarskih delicija!

Po prvi puta u Zadru gostuju veliki i nagrađivani, svjetski poznati hrvatski cheffovi - Braco Sanjin (iz Kadene u Splitu) i Hrvoje Zirojević ( Laganini na Hvaru), a za zadarske gurmane pripremili su večer Slow food specijaliteta.

Rapsodija slow food delicija vrhusnkih i nagrađivanih chefova kuhinje počinje u 19 sati u restoranu Kornat.

No, za početak, upoznajte malo pobliže chefove Bracu i Hrvoja...

Braco Sanjin - chef koji obožava mediteransku kuhinju i promovira slow food u Dalmaciji

Rođeni Riječanin preselio se u Split i preuzeo kuhinju restorana Kadena. Kuhar Braco Sanjin, specijalist mediteranske kuhinje posjeduje međunarodno iskustvo od pet godina rada u Madonni di Campiglio u hotelu Ariston, a od toga tri godine kao chef kuhinje i jedan od osnivača Saveza mediteranskih i europskih regija.

Dolaskom u Split 2002. godine na splitskoj gastro sceni postaje prvi ozbiljni promotor istarskog tartufa i zagovornik slow fooda u Dalmaciji. Također su se na njegovu inicijativu u restoranu Kadena počele održavati sada već tradicionalne vinske večeri s eminentnim hrvatskim vinarima i vrhunskim kuharima koje su izazvale veliki interes kod Splićana što Bracu posebno veseli. Otkada je Braco u Kadeni, restoran već godinama osvaja vrijedna priznanja na različitim gastronomskim izborima.

Ujedno je i prvi kuhar iz Splita koji je imao cooking show na Danima bijelog tartufa u Livadama u društvu s međunarodnim kuharima. Sudjelovao je u cooking showu na respektabilnoj Vinistri s Janezom Bratovžom, Tomom Gretićem i Christopher Naylorom. Sudionik je Dalmacija Wine Expoa, a iza sebe ima sedam restorana od Istre do Dalmacije u kojima je postavio standarde i koji su uspješno poslovali. (Izvor: Gastro.hr )

Hrvoje Zirojević - nagrađivani chef koji više od četiri godine predaje na 'Hrvatskoj Kuharskoj Akademiji' strastveno stvara nova jela i prezentira ih u restoranu Laganini na Hvaru

Hrvoje Zirojević svoju karijeru po vrhunskim restoranima započeo je još devedesetih u splitskom "ACI-ju", a do današnje pozicije šefa kuhinje i voditelja ekskluzivnog restorana "Laganini" na Hvaru, usavršavao se u "Starom mornaru", ribljem restoranu "Boban", "Noštromu", hvarskom restoranu "Giaxa" te "Passaroli", a neko vrijeme je proveo i kuhajući na luksuznim brodovima.

Danas Hrvoje na Palmižani, tik uz more, uživa u slobodi kreiranja mediteranskih jela s vlastitim potpisom te drugačijem pristupu i načinu tretiranja namirnica, zbog čega je "Laganini" nezaobilazno mjesto za sve gurmane koji se nađu u blizini ove hvarske oaze. U slobodno vrijeme, kako kaže "ako slobodno vrijeme kuhar uopće može imati", stvara nova jela, neke nove trendove za restoran u kojem radi, ali i za druge restorane.

Chef Hrvoje dobitnik je mnogih priznanja i nositelj brojnih medalja koje je osvojio na raznim međunarodnim natjecanjima na kojima je predstavljao Hrvatsku. Pobjednik je kuharskog natjecanja "Biser mora", te je mnogo puta odnio pobjedu u Hrvatskom Kupu u organizaciji Hrvatskog kuharskog saveza. Ostvario je i odlične rezultate na državnim prvenstvima, a pobjednik je i turnira "Cro top 10". Četiri godine bio je član Hrvatske kuharske reprezentacije za koju je osvojio je i prvu kuharsku srebrenu medalju za Hrvatsku na Svjetskom kupu u Moskvi. Kao član reprezentacije osvojio je i brončanu medalju na kuharskoj Olimpijadi u Njemačkoj, te se okitio i medaljom istog sjaja na međunarodnom natjecanju u Walesu.

Chef Hrvoje svoja znanja i iskustva prenosi na kolege kuhare stalnim angažmanom kao predavač na kuharskoj akademiji SKMER-a (Savez kuhara mediteranskih i europskih regija) u Splitu, na kuharskoj akademiji HKS-a i na fakultetu za gastronomiju i menadžment u Opatiji (Izvor: Gastro.hr )

Po svemu sudeći, riječ je istinskim ambasadorima slow fooda kako u Hrvatskoj, tako i u svijetu, a za vas u petak pripremaju večeru sazdanu od 6 neodoljivih slijedova.

Očekuju vas:

- Morski pijat (kamenica u pepelu od maslina, carpaccio od tuna, žele od brudeta s tatarom od lubina)

- Pečena capesanta servirana na pšeničnoj krupici aromatiziranoj s uljem od kave

- Crvena riža s canostrellama, dimljenom hobotnicom, ikrom od zubatca i azijskom hrskom

- Tortica od liganja u umaku od pečenih škampa i prošeka

- Pašticada od janjetine s roladom od krumpirova tijesta punjena pršutom

- Krema od bijele čokolade aromatizirane šumskim voćem i s crvenim paprom

Cijena navedenog Menija iznosi 180 kuna po osobi.

Naglašavamo kako je broj mjesta ograničen stoga preporučujemo da što prije rezervirate svoje mjesto u restoranu Kornat i osigurate si večer koju će vaši nepci još dugo pamtiti

Za dodatni ugođaj pobrinut će se maestro Dražen Habuš na klaviru i mikrofonu.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.