Lifestyle

Upotrijebi žlicu!

5 make-up fora koje bi svaka žena trebala znati

5 make-up fora koje bi svaka žena trebala znati

Savjeti za šminkanje bombardiraju nas sa stranica ženskih časopisa, no htjela ti to priznati ili ne, jednom kad naučiš neke osnovne trikove - uštedjeti ćeš vrijeme i izgledati bolje no ikad.

Ovih 5 savjeta pomoći će svakoj ženi, bez obzira na stil šminkanja koji preferira:

1. Prvo napravi crtu tušem van kapka, a zatim popuni kapak

Najveća pogreška koju žene rade kad crtaju liniju tušem je početak s unutrašnje strane kapka, kod nosa. Želiš li savršenu retro liniju, prvo napravi lijepi potez na vanjskoj strani oka, a kad podigneš liniju kako želiš - kreni prema unutrašnjosti. Plus - žene koje imaju male ili okruglaste oči ne bi smjele tuš nanositi duž cijelog kapka već samo na 2/3.

2. Upotrijebi žlicu kako bi izbjegla maskaru na kapku

Maskaru nanosimo na samom kraju šminkanja - upravo je zato i toliko iritantno kad nam se na sjenilu pojave crne mrlje. Kako bi to spriječila, dok nanosiš maskaru na kapku drži žlicu koja će ti pomoći da se maskara ne preslika na kapak, a neće upiti sjenilo poput papirnatih maramica.

3. Puder u prahu za trepavice s više volumena

Prije nanošenja maskare, kistićem na trepavice nanesi malo pudera u prahu ili transparentnog pudera. Trepavice će biti ljepše i gušće.

4. Ukosnica za ljepilo


Ovo je genijalna fora! Kako bi izbjegla ljepljive prste i ljepilo po cijeloj kupaonici, ljepilo za umjetne trepavice na njih nanesi običnom ukosnicom.

5. X usne


Nikako da napraviš savršenu liniju na gornjoj strani usana? Na početku šminkanja, olovkom za usne napravi znak X na samoj sredini. To će ti pomoći da centriraš usne i napraviš lijep Kupidov luk. Zatim obrubi cijele usne i ispuni ih ružem ili sjajilom.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.