Lifestyle

Prijateljstvo

Jesi li predvodnica ili sljedbenica?

Jesi li predvodnica ili sljedbenica?

One sramežljivije, koje se ne vole isticati i ne žele "svijetla pozornice" vjerojatno su i upravo zato - sljedbenice

Nema ničeg ljepšeg od društva najboljih prijateljica. Bilo da se radi o poslu, ispitu na faxu, shoppingu, ili o tome da trebamo savjet ili rame za plakanje, one su uvijek tu!

Na gradskoj špici kavu pijemo s njima, one nam pomažu u kupnji novih krpica, slušaju naše cviljenje i plakanje preko telefona te nam donose juhicu kad smo bolesne. No, iako smo sve prijateljice, uvijek jedna ima glavnu riječ i sjeda na tron skupine. Time druge, htjele ili ne htjele, postaju njezine sljedbenice. Koja si ti frendica: predvodnica ili sljedbenica?

Predvodnica

Možda je to ona koja je najhrabrija, najzanimljivija ili jednostavno ona koja ima najviše prijatelja na Faceu. Ipak najčešće se radi o onoj koja je najglasnija i ima najizraženija mišljenja o svemu. Uvijek i u svakom društvu postoji jedna, koja vodi glavnu riječ i kave bez nje su totalno bezvezne. Ona je ljepilo koje drži ekipu skupa, iako joj možda to njene frendice neće priznati. Gdje god izađete, ona uvijek poznaje nekog zgodnog tipa, a folder SMS poruka joj je vječno pun. Bilo kako bilo, cure se najčešće njoj obraćaju za savjete, ona daje zadnju riječ o filmu koji će se gledati u kinu i odlučuje gdje će se popiti kava na špici. Organizirati će izlete i putovanja, a u modnim izričajima njene frendice će ju također slijediti.

Sljedbenica

One sramežljivije, koje se ne vole isticati i ne žele "svijetla pozornice" vjerojatno su i upravo zato - sljedbenice. Sljedbenica zna da neće pogriješiti ako obuče nešto kao ona najpopularnija u društvu, i ako se bude ponašala sličnije njoj. Ona neće predlagati nova mjesta za izlaske, ne želi odlučivati u koji restoran će se ići na večeru, koju predstavu bi gledale u kazalištu ili rezervirati apartman na moru. Jer što ako se nekoj od cura to ne bude sviđalo, što ako sve ne bude ok? Stoga takve stvari uvijek i radije ostavlja drugima. Takve osobe, koje se boje uzeti stvari u svoje ruke, boje se konflikta i odlučivanja nažalost su upravo iz tih razloga obično i uvijek, samo sljedbenice.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.