Lifestyle

"Peh" s mrljama

Riješi se mrlja na odjeći brzo i učinkovito

Riješi se mrlja na odjeći brzo i učinkovito

Imamo efikasna rješenja za uklanjanje mrlja

Postoji li išta gore od mrlje na omiljenoj košulji? Jesi li i ti jedna od onih koje imaju peh s mrljama, osobito kada je u pitanju nova odjeća? Bezbroj prekrasnih haljina završilo je u smeću zbog mrlja koje se nikako ne mogu očistiti. Mi ćemo ti uštedjeti i vrijeme i novac! Imamo efikasna rješenja za uklanjanje mrlja.

Mrlje od voća

Tvojoj omiljenoj majici presudila je ljubav prema omiljenoj voćki? Rješenje je lonac prokuhane vode i asistent. Neka tvoj asistent (mama, dečko, frendica) iznad umivaonika rastegne omiljenu majicu, a ti mrlju prelij toplom vodom. Lončić od mrlje mora biti udaljen dvadesetak centimetara, kako bi se uklonila u spoju s pritiskom i vrelom vodom.

Trava

Mrlje od trave lako je ukloniti. Većina deterdženata ima razvijenu formulu za uklanjanje mrlja. Unatoč tome, dobro je na mrlju prije pranja nanijeti malo sredstva za uklanjanje mrlja. Tako ćeš postići bolji efekt.

Mrlje od senfa

Dok ti guštaš u omiljenom hot dogu, senf iz njega curi na tvoju odjeću...no, ne brini, čak i za tu mrlju imamo rješenje. Tajna je u glicerinu, kojega možeš kupiti u ljekarni. Potrebno ga je dobro zagrijati, tako što ćeš bočicu staviti u čašu vrele vode. Zagrijanim glicerinom prijeđi preko mrlje, a nakon toga odjeću operi.

Boja za kosu

Iako na kutijici boje piše da se prije farbanja treba zaštititi, ponekad boja ipak nađe put do tvoje odjeće. U takvim situacijama treba odmah reagirati. Mrlju od boje za kosu očisti limunovim sokom ili pepelom od cigareta.

Mrlje od čaja

Za mrlje od čaja na odjeći, najbolje rješenje je mlijeko. Dok je mrlja još svježa, odjeću utopi u hladno mlijeko. Nakon toga dobro isperi. Isto vrijedi i za mrlje od kave, s tim da u mlijeko nadodaš  tople vode u kojoj si otopila nekoliko kapi deterdženta.

Mrlje od parfema

Za mrlje od parfema posluži se mješavinom brašna i vode. Dvije žlice brašna pomiješaj s vodom, tako da dobiješ gustu smjesu. Smjesu premaži preko mrlje i ostavi pola sata, a nakon toga isperi.

Guma za žvakanje

Žvakaća guma zalijepljena za odjeću može djelovati kao veliki problem, no i za to imamo rješenje. Žvakaću sastruži s odjeće koliko god možeš (ipak, pazi da ne oštetiš tkaninu), a zatim odjeću natopi u otopini octa i amonijaka. Taj komad odjeće zatim operi "na ruke", i to nakon što odstoji nekoliko sati u vodi i deterdžentu.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.