Lifestyle

Safe sex

Macho muškarci skloniji sigurnom seksu

Macho muškarci skloniji sigurnom seksu

Suprotnom uvriježenom mišljenju, mačo muškarci su vrlo pažljivi kada se radi o sigurnom seksu te su znatno odgovorniji po pitanju zaštite, pokazalo je novo istraživanje.

Istraživanje koje je provela stručnjakinja za neuroendokrinologiju sa Sveučilišta u Michiganu pokazalo je da će mlađi muškarci s višim razinama hormona češće koristiti kondome kao zaštitu te prakticirati siguran seks.

'Jedna od stvari u ovom istraživanju koja je jako zanimljiva jest da su rezultati prvi put pokazali vezu između visoke razine hormona te manje rizičnog ponašanja u bilo kojem području', rekla je Sari van Anders te dodala kako je moguće da si muškarci povećavaju ego prakticiranjem sigurnog seksa jer tada ostavljaju dojam upućenosti.

Osim toga, prema riječima voditeljice istraživanja, mlađi muškarci, u svojim radnim dvadesetima, koji su sudjelovali u ovom istraživanju, mogu osjećati kako inzistiranjem na sigurnom seksu riskiraju više nego prakticiranjem nezaštićenog seksa, piše Daily Pioneer.

Mačo muškraci često imaju povišenu razinu hormona testosterona koji je povezna s ćelavošću te višim stupnjem samouvjerenosti, no i s donošenjem riskantnih odluka, poput financijskih.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.