Lifestyle

Make up

Crno-bijeli svijet je ponovo IN

Crno-bijeli svijet je ponovo IN

Prvi i najčešći podrazumijeva upotrebu tuša i vještu ruku za postizanje fine tanke linije koja prati sam rub kapka i nježno zavija prema obrvama

Modnom i beauty scenom vladaju živahni kolorističkih blokovi koji se temelje na hrabrim kombinacijama intenzivne narančaste, žute, crvene, zelene, plave i ljubičaste. Klasični, gotovo minimalistički make-up lookovi postignuti crnom olovkom ili tušem osvježavajući su kontrapunkt takvom vatrometu boja.

Ono što je mala crna haljinica za fashionistice, to je elegantna crna crta na kapku za beautistice. Kada ne znate što biste s make-upom, imate akutnih problema s kožom lica ili nemate vremena za kombiniranje boja, s takvim klasičnim make-upom ne možete pogriješiti jer svima dobro stoji. Tim više što uvijek efektna crna šminka na očima (dakle, tušem ili olovkom iscrtan gornji kapak i trepavice naglašene maskarom), izvanredno dobro funkcioniraju s potpuno golim usnama, koje je dovoljno osvježiti sjajilom. Voila!

Zahtjevnije šminkerice mogu kreirati nešto složenije lookove kombinirajući crnu i bijelu olovku ili pastelu (recimo, onu T.LeClerca). Kad na gornjem kapku izvučete crnu crtu, na sam rub donjega kapka nanesite bijelu olovku ili pastelu, čime ćete dodatno otvoriti pogled. Ovaj se look može nadograditi povlačenjem tanke crne crte duž donjeg kapka, neposredno ispod bijele. Rezultat je seksi 'mačasti' izgled.

Temelj navedenih lookova čini crna crta na gornjem kapku, koja može biti izvučena na nekoliko načina. Prvi i najčešći podrazumijeva upotrebu tuša i vještu ruku za postizanje fine tanke linije koja prati sam rub kapka i nježno zavija prema obrvama. Drugi, znatno jednostavniji i nezahtjevniji način uključuje crnu kremastu olovu ili pastelu za izvlačenje debele 'masne' crte na gornjem kapku u maniri 60-ih. Treći je 'uokvirivanje' gornjeg i donjeg kapka crnom olovkom, čime se postiže ležeran rokerski izgled.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.