Lifestyle

Novi BMW

Novi BMW-ov benzinac - dragulj među motorima

Novi BMW-ov benzinac - dragulj među motorima

Vjerojatno ćemo modernog benzinca u dogledno vrijeme vidjeti u seriji 1, 3, 5, X3 i Z4

BMW je skinuo plahtu s novog turbopunjenog benzinskog četverocilindraša kodnog imena N20, a sudeći prema podacima na papiru – riječ je o pravom mehaničkom dragulju!

Novi dvolitreni četverocilindrični benzinac razvija 245 KS pri 6.000 o/min i 350 Nm okretnog momenta već od niskih 1.250 o/min te je, u osnovi, namijenjen kao zamjena aktualnom atmosferskom rednom trolitrenom šesterocilindrašu.

 

Biturbo punjeni benzinac koji je modeliran po uzoru na većeg šesterocilindričnog brata okoristio se tehnologijama poput direktnog ubrizgavanja i posljednje generacije varijabilnog razvoda ventila VALVETRONIC.

Kupcima će premijerno biti dostupan na modelu X1 s ručnim šesterostupanjskim ili automatskim osmerostupanjskim mjenjačem.

S novom pogonskom jedinicom X1 do stotke sprinta za 6,1 sekundu te doseže brzinu od 240 km/h, uz prosječnu potrošnju od 7,9 litara na 100 na stotinu kilometara u kombiniranom europskom ciklusu.

BMW zasad šuti o modelima koji će se okoristiti novim motorom, no vjerojatno ćemo modernog benzinca u dogledno vrijeme vidjeti u seriji 1, 3, 5, X3 i Z4.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.