Lifestyle

Zanimljivosti

Pet savjeta za ugodan let avionom

Pet savjeta za ugodan let avionom

Letenje avionom, pogotovo na daleke destinacije, često nije najugodnije, zato pogledajte kako si let možete olakšati

Nutricionistica Michele Kingston donosi vam pet izvrsnih savjeta kako da vam godišnji odmor počne čim sjednete u avion.

1. Dovoljno vode

Zrak koji kruži u avionu može uzrokovati glavobolje, suha usta i kožu i smanjiti razinu vaše energije. Zato se pobrinite da ste dovoljno hidratizirani prije polijetanja, a svakih sat vremena popijte čašu vode. Alkohol i kofein svedite na minimum.

2. Kretanje

 

Dugo sjedenje u avionu može uzrokovati lošu cirkulaciju, zbog čega vam mogu nateknuti gležnjevi, a u ekstremnim slučajevima može doći i do tromboze vena. Zato prije ukrcaja barem 15 minuta hodajte po zračnoj luci (možete obići trgovine), a svakih sat vremena u avionu nekoliko minuta prošećite. Kad sjedite, možete vrtjeti gležnjevima ili podizati koljena s petama prema gore i nožnim prstima koji se odupiru od tla.

3. Jak imunitet

Avioni su savršeni za ''hvatanje'' prehlade, zato je važno imati dobar imunitet. Dva tjedna prije puta uzimajte multi-vitamine, minerale i probiotike, kao i tjedan dana nakon povratka s putovanja. Jedite najmanje tri obroka povrća i dva obroka voća dnevno.

4. Vremenska razlika

Čim sjednete u avion namjestite sat na vrijeme vaše destinacije. Tako ćete vaš tjelesni sat odmah početi privikavati na novu vremensku zonu i lakše ćete prebroditi vremensku razliku.

5. Napunite se

Obroci tijekom leta uglavnom su neukusni ili su pretjeranih cijena. Ipak, ako obrok preskočite, satima nećete ništa jesti i oslabjet ćete. Stoga sami pripremite ukusan i zdrav obrok - sendvič od punozrnatog peciva, orahšaste plodove ili voće. Pojedite nešto svakih nekoliko sati kako biste osigurali normalnu razinu šećera u krvi i stigli na odredište zdravi i zadovoljni.

Više na Metro-portal.hr


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.