Lifestyle

Odnosi

Svi kondomi nisu jednake kvalitete?

Svi kondomi nisu jednake kvalitete?

Kondomi se obično testiraju tako da se napušu sa 17 do 18 litara zraka kako bi se provjerila izdržljivost

Što se događa kada kada se kondom napuše s 25 litara zraka? Ili kada ga se stavi u vodu? Upravo ove testove izvela je Američka udruga potrošača. Došli su do zaključka da iako postoje neke razlike, korisnici kondoma mogu biti sigurni.

Unatoč različitim markama i stilovima, svi testirani kondomi zadovoljili su standarde nacionalnih i međunarodnih tijela za kontrolu kvalitete. To znači da oni koji koriste kondome kao kontracepcijsko sredstvo, i ako ih koriste na ispravan način, imaju male rizike na spolno prenosive bolesti i trudnoću.

Kondomi se obično testiraju tako da se napušu sa 17 do 18 litara zraka kako bi se provjerila izdržljivost. Američka udruga potrošača testirala ih je s 25 litara. Od 20 testiranih brendova, 7 njih, uključujući Durex, Lifestyles i Trojan nisu puknuli ni nakon 500 pokušaja.

I dok su iz Udruge izvijestili o nekim razlikama, niti jedna od njih ne ukazuje da se određeni kondomi ne bi trebali koristiti. ˝Svi su prošli testiranje, no neki od njih doista su odlični. Ako tražite najjači i najizdržljiviji kondom, onda se trebate osloniti na rezultate našeg istraživanja˝, objašnjava Jamie Hirsh, iz Udruge.


Reci što misliš!