Lifestyle

Moda

Kako osvježiti crno odijelo

Kako osvježiti crno odijelo

Svjetlije boje svakako će oživjeti crninu i vašem licu podariti svjež izgled

Većina muškaraca nosi uglavnom tamnija odijela, većina njih nema dvadeset odijela u ormaru pa da za svaki poslovni dan ili priliku koja to zahtijeva nosi drugo i većina njih pokušava nekoliko ili čak jedno odijelo osvježiti da svaki dan izgleda novo i drugačije.

Crno je baza i svatko bi trebao imati bar jedno, baš kao što žene trebaju imati slavnu malu crnu haljinu. Ono što je kod odijela bitno jest da kroj prati liniju tijela, da ne visi niti milimetra u ramenima već da rameni šav bude točno na kraju ramena te da hlače budu odgovarajuće dužine, ne preduge da vam se nabiru u donjem dijelu ali niti prekratke da vam se vide čarape dok hodate.

Također izbor cipela je ključan u padu hlača koji je vrlo bitan za potpun estetski dojam. Što je cipela ravnija, bez pete hlače će ljepše padati.

Kad nabavite ili ako već imate jedno savršeno crno odijelo javlja se problem oživljavanja istog što zapravo i nije problem. Trebaju vam prije svega košulje i kravate raznih boja i uzoraka, ali isto tako i tekstura materijala , malo spretnosti u kombiniranju istih i stvar je rješena.

Svjetlije boje svakako će oživjeti crninu i vašem licu podariti svjež izgled, a dozvoljene su sve, od nebesko plave, blijedo žute, nježno ružičaste pa sve do zanimljivih odabira u jačim tonovima poput boje fuksije, tamno zelene...

Kada oko vrata vežete kravatu koja je različita od boje vaše košulje tada pripazite da te dvije boje budu skladne, a ako je kravata kojim slučajem na prugice tada nek bar nešto od tih prugica bude crno ili u boji odijela kako bi se dobila tonska cijelina i kako ne biste pretjerali tamo gdje to nije potrebno.

I ne moraju nužno biti boje te koje će pomoći da vaše jedno odijelo uvijek izgleda drugačije, to mogu biti i teksture materijala.

Ukoliko volite modu i dobro ste građeni, tada za večernje izlaske uz crno odijelo možete odjenuti crnu prozirnu košulju ili za one sramežljivije crnu košulju izrađenu od tkanine jačeg sjaja, bilo da se radi o svili ili nekim umjetnim materijalima.
Također mješanje tekstura kravate i košulje dozvoljeno je i ovdje. Vrijedi ono da spajate „nespojivo“ pa tako, primjerice, uz svilenu košulju jačeg sjaja stavite mat kravatu ili pak onu napravljenu od sitnih očica pletiva kakve nude neke modne kuće.

Princip je jednostavan, nekoliko življih košulja, nekoliko onih s uzorcima bilo da se radi o prugicama ili kvadratićima, nekoliko kravata ( gdje si što se boje tiče možete zaista dopustiti mnogo ) i vaše odijelo svaki put će izgledati drugačije, samo polako i s kritičkim pogledom u ogledalu!

Više na Moda.hr


Reci što misliš!