Lifestyle

Moda

Muški sakoi za žene

Muški sakoi za žene

Oduvijek smo voljeli sakoe

Ovu jesen, u modi definitivno prevladavaju muški modeli hlača, muški kardigani, šeširi, šalovi, traperice i, naravno, sakoi. Posvetit ćemo pažnju 'boyfriend blazer'-ima.


Na proljetnom tjednu mode većina dizajnera je predstavila ovakve modele, a u posljednje ih vrijeme možemo vidjeti i na Ashley Olsen, Kate Bosworth i Liv Tyler. Dizajneri su na ovogodišnjem proljetnom tjednu mode kreirali najviše sakoe u klasičnim bojama, ponajviše u sivoj, ali bili su zanimljivi i modeli s raznim aplikacijama koje su im davale specifičniji dojam i poseban izgled.

Ovaj model muškog sakoa nije novost. Sakoi su klasika poput male crne haljine i potrebno je imati barem jedan. U pastelnim bojama ili klasičnoj crnoj oni su idealni za nošenje, formalni su, ali ne preozbiljni, a najležerniji dojam ćete postići ako jednostavno presavinete rukave. Najpoznatija dizajnerica ovakvog modela sakoa, šireg i duljeg od onog klasičnog, je Stella McCartney. Od svojih samih početaka ih nije izostavila niti u jednoj kolekciji, a i sama je najčešće viđena upravo u njima. Ona ih kombinira na jednostavne majice i klasične krojeve hlača, a odlično mogu pristajati i uz traperice.

'Blejzere' možete slobodno preuzeti iz muškog ormara, a ukoliko vam je ipak prevelik, slobodno ga suzite remenom. Ako imate dovoljno dug model možete ga odjenuti kao haljinu i s visokim petama dobiti idealnu kombinaciju za večernji izlazak.

Oduvijek smo voljeli sakoe, zato što su lako spojivi sa svim outfitima za svakodnevne situacije, ali su neizbježni i u poslovnom svijetu. 'Boyfriend' modeli ponovno unose osvježenje i dozu chica u naše ženstvene ormare.

Više na Moda.hr


Reci što misliš!