Lifestyle

Pedagoška istraživanja

I ovu subotu druženje uz projekt "Sretno djetinjstvo"

I ovu subotu druženje uz projekt
Thinkstock

Projekt "Sretno djetinjstvo“ nastao je kao reakcija na sve učestalija istraživanja pedagoških djelatnika i stručnjaka za odgoj i obrazovanje koji već duže vrijeme upozoravaju da današnja djeca previše vremena provode u zatvorenom prostoru

Takvo odrastanje i način života nose sa sobom mnoge negativne posljedice poput lošeg snalaženja u prostoru, loših komunikacijskih i socijalnih vještina, otuđenosti i zatvorenosti. Današnji tempo života ne ostavlja roditeljima previše vremena za druženje s djecom na otvorenom, a izvannastavne aktivnosti često ne mogu u potpunosti zadovoljiti potrebu djece za kretanjem u prirodi i igri. Bez odrastanja u igri sa svojim vršnjacima, nema sretnog djetinjstva. A ako ta igra uključuje i slobodno vrijeme roditelja, onda je cilj postignut. Zajedničko vrijeme provedeno u igri djeteta i roditelja može biti poticaj i pomoć boljem razumijevanju, zbližavanju te učvršćivanju međusobnih odnosa.

Već drugu subotu organiziramo druženje na otvorenom te pozivamo roditelje da dođu s djecom u dječji parkić na Putu Petrića,u vremenu od 10 do 11,30.

Naši volonteri igrat će se s njima; ovaj put na repertoaru su igre kojih smo se  i sami nekad s radošću igrali.

Što nas bude više, igre će biti zabavnije, a vrijeme provedeno u igri nije izgubljeno vrijeme!

" Ja imam mnogo cvijeća", rekao je, " ali najljepše cvijeće su djeca."

Oscar Wilde

 

Udruga CARPE VITA ZADAR osnovana je s ciljem poboljšanja kvalitete života, s naglaskom na osjetljive skupine društva kao što su djeca, mladi, osobe s invaliditetom, osobe starije životne dobi, žrtve obiteljskog nasilja i osobe u potrebi za psihosocijalnom pomoći i podrškom.
Aktivni članovi udruge su stručnjaci sa dugogodišnjim radnim iskustvom u humanističkim područjima- učiteljica razredne nastave, psiholozi, psihoterapeuti i radni terapeut.
Članovi zajedno djeluju poticanjem i promicanjem ljudskih prava te socijalne inkluzije osjetljivih skupina ljudi; poticanjem provođenja preventivnih edukativnih programa; programa pružanja psihosocijalne podrške; organiziranjem savjetovanja, predavanja, seminara i tribina o aktualnim pitanjima iz područja djelatnosti udruge.


Reci što misliš!