Lifestyle

zamjena identiteta

U Michelin ušla i radnička gostionica koja poslužuje lasagne

U Michelin ušla i radnička gostionica koja poslužuje lasagne

Mala gostionica nosi isti naziv kao i mnogo skuplji restoran pa su greškom proglašeni restoranom s prestižnom Michelinovom zvjezdicom

Jedna radnička gostionica u središnjoj Francuskoj posljednjih je dana primijetila veći broj gostiju nego inače i to zahvaljujući "zamjeni identiteta".

Naime, gostionica "Bouche à Oreille" koja poslužuje tradicionalnu francusku "café" hranu po povoljnim cijenama (oko 10 eura za cijeli meni), zabunom je dobio Michelinovu zvjezdicu i tako nakratko postao jedan od najjeftinijih Michelin restorana u svijetu, piše The Local.

Mala gostionica nosi isti naziv kao i mnogo skuplji restoran u drugom gradu Francuske pa su greškom proglašeni restoranom s prestižnom Michelinovom zvjezdicom.

"Mi ćemo nastaviti raditi kao što smo radili i prije", rekla je Véronique Jacquet, vlasnica male gostionice za France Bleu.

Slične, pomalo bizarne, greške obilježile su i Michelinov izbor restorana u Hrvatskoj kada su na popis preporuka uvrstili neke restorane koji su već dugo zatvoreni, a izostavili vjerojatno najbolji restoran u Hrvatskoj, šibenski Pellegrini.

Isto tako, uz objavu priznanja rovinjskom restoranu "Monte" koji je prvi u Hrvatskoj dobio prestižnu zvjezdicu, objavili su fotku - Dubrovnika.


Reci što misliš!