Lifestyle

analiziramo

Zašto ste umorni prije treninga?

Zašto ste umorni prije treninga?

Umor se pojavljuje kao posljedica iscrpnih analiza trenutnih osjećaja i preferencija mogućih aktivnosti nasuprot fizičke aktivnosti

Odgovaramo na pitanje, ali i objašnjavamo uobičajenu konstataciju vezanu uz pojavu umora prije odlaska na trening.

Uobičajeno se kao razlog izbjegavanja odlaska na trening, ili nedovoljno intenzivnog treniranja, umor navodi kao glavni krivac. Ako i vas muči navedeno svakako se preispitajte putem naše analize situacije pojave umora koji onemogućuje odlazak na trening. Postavlja se pitanje zašto prije odlaska na trening analizirate kako se osjećate.

Prije odlaska na druženje s prijateljima, ili  pak odlaska u kino, zasigurno ne analizirate trenutni nivo snage i izdržljivosti vašeg organizma. I kada ste umorni ne razmišljate hoćete li otići jer znate da želite ići. Izuzet situacija kada je vaš organizam zaista iscrpljen i kada realno ne posjedujete mogućnost odlaska, vi na navedene ili slične aktivnosti jednostavno odlazite.

Uobičajena je pojava da vas zanima kako žive drugi ljudi, odnosno vaši prijatelji te odlazite na druženje kako biste čuli ponešto o događanjima u njihovom životu. Ovdje se pojavljuje vrlo čudna činjenica kako vas jednako toliko ne zanima poslušati potrebe vašeg organizma.

Jedna od ključnih potreba svakog organizma je redovita tjelovježba.

Za odlazak na fizičku aktivnost nije potrebna detaljna analiza trenutne situacije internih te eksternih čimbenika.

Ukoliko niste bolesni sve što vam je potrebno za odlazak na trening je snažna motivacija. Naglašavamo snažna, nikako manja od motivacije za, na primjer, ostankom kod kuće te gledanjem televizije.

Navedenim smo došli do rješenja "misterija" pojave umora.

Umor se pojavljuje kao posljedica iscrpnih analiza trenutnih osjećaja i preferencija mogućih aktivnosti nasuprot fizičke aktivnosti.

Razmišljanje te analiziranje zaista zna dovesti do pojave umora i uopće ne osporavamo činjenicu kako je do njega u određenim situacijama zaista i došlo. Preporučujemo da spriječite pojavu umora prije odlaska na trening, a trening neka posluži u navedenu svrhu.

Odlazak na trening u izravnoj je ovisnosti s vašom životnom odlukom, i to zaista životnom, jer redovito i kvalitetno izvođenje fizičke aktivnosti produžit će, kako kvalitetu življenja, tako i vaš životni vijek.

Dakle, odlučite i jednostavno krenite, na trening naravno. 


Reci što misliš!