Lifestyle

tužna priča

Zadranin zbog ljubavi izgubio sve i postao beskućnik

Zadranin zbog ljubavi izgubio sve i postao beskućnik
RTL

Frane, iako mu to nije pravo ime, imao je sve. Stan, suprugu, dvoje djece, dobar posao. No, kako mu je brak propao, odlučio je promijeniti sredinu i iz Zadra se preseliti u Rijeku.

Tamo se dobro snašao: bio je suvlasnik dvije agencije za nekretnine, radio u jednom trgovačkom društvu, iznajmio lijepi stan, vozio dobar auto, ručao po restoranima, pio fino vino...

No, sve to sad daleka je prošlost za Franu koji je ispričao svoju priču Slobodnoj Dalmaciji.

Došla je kriza, posao s nekretninama više nije išao, posvađao se s poslovnim partnerom, makar je prije imao klijente poput Tome Horvatinčića, a s Milanom Bandiću je bio na otvorenju Hoto Vila.

Kako nesreća nikad ne dolazi sama, i trgovačko društvo u kojem je radio našlo se u poteškoćama.

S 49 godina, drugi put je morao ponovno krenuti ispočetka. Nešto novaca je ipak uspio staviti sa strane i krenuo put Zagreba. Tu je upoznao ženu koja je mlađa od njega desetak godina i unajmio zajedno s njom stan. Ispričala mu je kako je razvedena, ima malo dijete, bivši suprug ju je tukao. Svaki dan joj je davao 500, 100, 2000 kuna.... Čak joj dao novce i za automobil.

Kako je Frane kasnije saznao, lagala mu je od prvog dana, a kaže da je čak i kasnije upoznao njezinog supruga koji mu se učinio kao divan čovjek od kojeg se na kraju i razvela.

"Ispričao sam mu se, a nju sam tužio za lažno predstavljanje i koristoljublje. Znate, bio sam jako povrijeđen i ojađen kad sam shvatio koliko je novca otišlo u samo nešto više od mjesec dana, preko pedeset tisuća kuna! Eh, da mi je sad taj novac...", kazuje Frane.

Nije više mogao plaćati stanarinu pa je neko vrijeme spavao na Željezničkom kolodvoru i odlučio otići u Split. Priča kako je psihički potonuo, pogubio se...

Ponovno mu se srušio svijet i ovaj put je završio na ulici. Jedno vrijeme proveo je i u molitvenoj zajednici kod Karlovca, ali se vratio. Djecu su mu sad u dvadesetim godina i odavno ih nije vidio iako kaže da su stalno u kontaktu.

Sad živi u stambenoj zajednici na Mejašima. U sobi spavaju dvojica, svatko ima svoj krevet i ormarić koji može zaključati. Do 7.30 ujutro moraju izaći, a navečer se gase svjetla u 23. Stipe sad ima i posao i kaže da bi volio imati bar dvadeset kvadrata za sebe.  "Reći ću još jednom: nitko sretniji od mene da mogu plaćati račune! Ali doći će i taj dan...", rekao je za Slobodnu Dalmaciju.


Reci što misliš!