Lifestyle

u ponedjeljak

GKZD: Predavanje "Kulturna potrošnja u Hrvatskoj u regionalnom kontekstu"

GKZD: Predavanje

Kakav je kulturni ukus građana/ki Hrvatske i imaju li oni/one jednake mogućnosti pristupa kulturnim sadržajima koji ih zanimaju?

U kojoj su se mjeri ukusi građana i pristupačnost kulturnih sadržaja i aktivnosti promijenili tijekom četvrt stoljeća tranzicijskog razdoblja? Koliko su i u čemu kulturni interesi, ukusi i aktivnosti građana/ki Hrvatske drukčiji od onih u susjednim zemljama?

Na temelju rezultata empirijskog istraživanja provedenog 2015. godine na nacionalno reprezentativnim uzorcima u Hrvatskoj i trima susjednim zemljama (Slovenija, Bosna i Hercegovina, te Srbija), neke će odgovore na ova pitanja pokušati pružiti istraživač/ice koje su sudjelovale u tom istraživanju, mr. sc. Mirko Petrić i doc. dr. sc. Željka Zdravković s Odjela za sociologiju Sveučilišta u Zadru te prof. dr. sc. Inga Tomić-Koludrović s Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar.

Predavanje, koje se organizira u sklopu ciklusa javnih predavanja i diskusija Odjela za sociologiju Sveučilišta u Zadru s nazivom "Javna sociologija", održat će se u ponedjeljak, 20. ožujka, s početkom u 18 sati u Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Zadar.


Reci što misliš!