Lifestyle

majčinstvo kao prioritet

Kate Middleton otvorila dušu u svom dosad najiskrenijem govoru

Kate Middleton otvorila dušu u svom dosad najiskrenijem govoru
© Guliver Image/REX/Shutterstock

Majčinstvo je najteži posao na svijetu bez obzira na to tko ste, a pravi je primjer za to i Kate Middleton koja je progovorila o svom iskustvu

Postati majka može biti nevjerojatno zastrašujuće iskustvo, otvorila je dušu lijepa vojvotkinja

Unatoč svim ljepotama koje majčinstvo donosi, ima situacija koje znaju biti izrazito teške i tada ni slava, novac ili status ne pomažu. Kate Middleton, vojvotkinja od Cambridgea, otvorila je dušu u govoru koji je održala uoči londonske premijere dokumentarne serije 'Out of the Blue' koja pruža dublji uvid u mentalno zdravlje tijekom prvih godina roditeljstva, i rekla što je čini jednakom sa svim majkama svijeta. 

Iako je to možda teško zamisliti, i princeza prolazi teške majčinske trenutke. 'Postati majka bilo mi je divno iskustvo, ali s vremena na vrijeme to zna biti velik izazov, čak i meni koja imam veliku pomoć i podršku mnogo ljudi, što većina majki nema', rekla je iskreno Kate i dodala kako vas nitko ne može zapravo pripremiti na ono što vas čeka kada postanete roditelj.

Vjerojatno mnogi roditelji razumiju o čemu govori princeza Kate, mama Georgea i Charlotte. 'To je puno pomiješanih emocija, radost, iscrpljenost, ljubav i briga u isto vrijeme', opisala je svoje iskustvo lijepa princeza. A iako nekad ne djeluje tako jer je u javnosti viđamo uglavnom u besprijekornom izdanju, rekla je da joj se identitet potpuno promijenio nakon što je postala mama te da su djeca sada prioritet.

Vojvotkinja je svjesna toga da joj status i novac mnogo pomažu u ovoj ulozi, no smatra da svaka mama zapravo prolazi kroz slične scenarije tijekom odrastanja svoje dječice.

'Biti roditelj ponekad može dovesti do nedostatka samopouzdanja i osjećaja neznanja', priznala je Kate koja između ostalog suosjeća i s majkama čije mentalno zdravlje ili postporođajne depresije mogu dodatno otežati ovu važnu životnu ulogu.

Zato želi i da se rad majki diljem svijeta počne više cijeniti jer one imaju najveću odgovornost prema svojoj obitelji, pogotovo u ranim godinama djetetova razvoja.


Reci što misliš!