Lifestyle

evo što se događa

Ovako pomicanje sata utječe na vaše tijelo

Ovako pomicanje sata utječe na vaše tijelo
Thinkstock

Noćas se sat pomaknuo za 60 minuta unaprijed. To vam se na prvu može činiti kao mala stvar, no ona ima priličan utjecaj na vaš organizam. Evo i kako

1. Apetit

Već dobro znate i sami kako se vaša rutina konzumiranja obroka mijenja, ako je redoviti ciklus spavanja iz nekog razloga ometen. Isto se događa i kod pomicanja sata. Također, postoji i šansa da izgubite apetit ili odjednom osjetite veliku želju za brzom i lošom hranom.

2. Raspoloženje

Iako ste noćas spavali jedan sat kraće, ova promjena ima i jednu vrlo pozitivnu stranu, a to je da taj jedan dodatni sat sunčeve svjetlosti može itekako dobro utjecati na vaše raspoloženje, jer će svjetlost u vama stvoriti momentalni osjećaj sreće.

3. Posao

Baš kao i svaka stvar u životu, i ova ima pozitivne, ali i negativne strane. Slijedi upravo takva, jer promjena sata može donijeti manje koncentracije na radnom mjestu, posebno prvi tjedan nakon pomicanja i u ponedjeljak. No, dobra je vijest što će se vaš organizam brzo prilagoditi promjeni.

4. Vježbanje

Sa sve ljepšim i toplijim vremenom, ljudi postaju sve aktivniji. Šetnje, rolanje, vožnja biciklom, trčanje... Za što god se odlučili, sve je puno bolje nego sjedenje doma pred televizorom.

 


Reci što misliš!